Annonse

Test av Niggeloh Follow sporsele og line

Niggeloh Follow sporsele og line er et suverent produkt for deg og din hund, i dette bildet er produktet under vår test!
Niggeloh Follow sporsele og line er et suverent produkt for deg og din hund, i dette bildet er produktet under vår test!

Tysk kvalitet til sporarbeidet

Nei, vi tenker ikke på biler. Noen av det råeste du kan skaffe deg, er derimot denne tyske sporselen og lina.

Publisert Sist oppdatert

Du vet den følelsen når du holder kvalitetsverktøy i hånda første gang? Sånn er det å sele på hunden dette utstyret. Selen har festepunkt med svivel for line både oppe og nede, avhengig av hvordan du liker å gå spor. 

(På hunder som har lett for å gå med hevet hode, kan det være gunstig å ha festet på undersiden.) Svivelen bidrar til mindre surr med lina underveis i sporet. 

Festepunktene du ikke bruker, er trygt plassert bak en stram hempe laget av et slags kunstskinn tyskerne kaller PTM (Posttaschenmaterial, fordi gamle postsekker faktisk ble lagd av dette stoffet). Ingen slinger i valsen der altså.

Stram og solid

Det samme gjelder justeringsmulighetene for bakre deler av selen, også disse ligger festet stramt med hver sin trykknapp under en «skinn»-hempe. Selen er polstret med en blanding av neopren og kevlar. 

Halsåpningen er ikke justerbar, derimot kan du kle på hunden sidelengs uten å tre selen over hodet takket være solide klips både foran og bak. Med unntak av de sorte partiene i PTM, er selen grønn og oransje.

Glir godt

Strammesnorene er bygd av det samme stoffet som lina, en webbing av polypropen for å hindre at det suger til seg vann. Stoffet er vevd på en måte som ligger godt i hånda. 

Det svir ikke selv om hunden rykker til, samtidig glir den greit gjennom terrenget. Lina kommer i flere lengder og festes i selen med en justerbar hempe framfor metallklips.

Niggeloh Follow sporsele og line:

Solid sporsele med metallhemper, «skinn»-detaljer, solid nylon og polstring i neoprene. Line av nylonwebbing med skinndetaljer.

Vekt: 410g (sele), 310 g (line)

Størrelser: XS – XL

Lengde line: 12 m (testet), finnes også i 8m, samt en smalere variant på 12m

Pris: kr 2 990,- (sele) kr 790,- (line)

Leverandør: Schou Våpen, schouvapen.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Solid kvalitet

  • Gode løsninger

  • Trekker lite vann

Minus

  • Intet at anmerke
  • Karakter: 6

Powered by Labrador CMS