Annonse

Test av HotDog sensor:

Her er et bilde av appen HotDog sensor som illustrerer dens funksjon.
Sensoren sender informasjon til produsentens app til smarttelefoner.

Hjelpemiddel for hundefolk

Usikker på om det er for varmt (eller kaldt) der hunden ligger? Denne smarte boksen gir deg fasiten.

Publisert Sist oppdatert

Deilig sommervarme eller friskt vintervær er ikke bare uproblematisk for hundefolk på farten, og det finnes i dag flere løsninger som sørger for at hunden har behagelig temperatur i bur, bilen, hundeboksen etc. 

Med sensoren fra HotDog, kan du nå få et svar på hvor mange grader det faktisk er der hunden oppholder seg, samt få varslinger på telefonen om temperaturen går over eller under dine ønsker.

God app

Sensoren har sin egen app, som fungerer både til telefoner med Android og iOS. Appen er svært brukervennlig og intuitiv, med en god brukerveiledning for oppsett. Du kan velge tidsintervall på målingene du mottar mellom 5 minutter og 4 timer, og stille inn ønsket temperaturer for varsling. 

Du får da pushvarsel så fort temperaturen går under minimaltemperatur eller overstiger maksimal temperatur du har bestemt. Enheten lades med USB-C-utgang og har et svært holdbart batteri. 

Vi har hatt varierende oppdateringsfrekvens på mellom 5 og 20 minutter, da varte batteriet 1,5 måned etter første lading. Den lange batteritiden er helt klart en av sensorens største fordeler. Alt fungerer som det skal, og målingene virker å være nøyaktige.

Stiv pris

Sensoren ligger veldig stødig i holderen (tilleggsutstyr) og den er enkel å feste hvor som helst i bilen. Du må grave litt i lommeboka for et oppsettet med sensor og abonnement, minsteprisen er på 1898 kroner for ett års bruk. 

Selv om sensoren er riktig så god, skal du likevel aldri stole blindt på elektroniske hjelpemidler. Konsekvensene av hund i for varm (eller kald) bil, kan fort bli veldig alvorlige. Husk også at noen hunder tåler varme eller kulde dårligere enn andre. 

Likevel; dette er et enkelt og velfungerende verktøy som gir litt ekstra sjelefred til alle som er mye på farten med sin firbeinte venn. Fiffig nok fungerer sensoren også som GPS. Kanskje kjekt om bilen eller hundehengeren blir stjålet?

HotDog sensor:

Temperaturmåler for hund i bil med varsling på telefonen.

Virkeområder: -20 til +60 grader celcius

Størrelse: 8 cm x 5 cm x 2 cm

Pris: kr 1 349,- (selve sensoren), kr 149,- (holder), ulike abonnementspriser tilkommer

Leverandør: Selsaas Development AS, hotdogsensor.com

Kort oppsummert

Pluss

  • Lang batteritid
  • Enkel i bruk

Minus

  • Litt stiv pris
  • Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS