Annonse

Helt sjef

Dette er «Årets jakthund» 2022

– Jeg er overveldet, sa Tom Lund da norrbottenspetsen Brattvolls Boss ble utropt til Årets jakthund på Flå 1. september.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Bare det å være en av de tre nominerte er jo en ære. At Boss skulle gå helt til topps er helt utrolig, sa en glad Tom Lund, pasjonert skogsfugljeger gjennom flere tiår.

Brattvolls Boss er den yngste Norrbottenspetsen som har oppnådd jaktchampionat i de nordiske landene, noe som utvilsomt veide tungt da juryen tok sin beslutning.

I vurderingen av Årets jakthund legges det betydelig vekt på hundens alder og egenskaper jakt, prøveresultater og tildelte championater, hovedsakelig gjennom fjoråret.

Les også: Musa som tidlig erobret jakthundverdenen

– Boss har utmerket seg innenfor en særdeles vanskelig jaktform, med krevende prøvekriterier, påpeker Eva Pedersen i Norsk Kennel Klub. Hun utgjorde juryen sammen med rådgiver Bjarne Oppegård og jaktkonsulent Olav Greivstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Tøft i toppen

Juryen hadde i år 17 kandidater til Årets jakthund. At jämthunden Jamtvollens Heika (NJ (L) CH SJ (L) CH, som gjennom prøvesesongen 2020/21 hanket inn sju 1.-premier på samme antall starter, ikke ble nominert til pallplass, sier litt om nivået på de hundene juryen hadde til vurdering.

Finsk støveren Ajo til Arton Pestisha og norsk elghund grå ON Cash, eier Ola Narverud og Cathrin Hamre, ble derimot innkalt til Flå, begge hunder med suverene prøveresultater gjennom 2021.

Les også: Anitas mesterlige elghund

– Det er naturligvis en del skjønn inn i bildet når du skal sette prestasjonene til en harehund og en elghund opp mot hverandre, sier Olav Greivstad i juryen. De falt ned på at finsk støveren var den hvasseste av de to, bak sjefen Boss.

Finsk støveren Ajo til Arton Pestisha kom på andreplass i Jakt & Fiskes kåring av årets jakthund 2022.
Den norske grå elghunden ON Cash, eid av Ola Narverud og Cathrin Hamre, kapret tredjeplassen i den prestisjetunge kåringen av årets jakthund. Vi gratulerer.
Powered by Labrador CMS