Nå får du opp egen ettersøkshund i appen «Min jegerdokumentasjon». Skjermdump: Alexander Schindler

Ha ettersøkshunden rett i lomma

Fra og med i dag kan du finne egne ettersøkshunder i appen «Min jegerdokumentasjon»
12. september 2022

I dag har appen «Min jegerdokumentasjon» fått en etterlengtet ny funksjon.

Fra og med i dag kan nemlig alle jegere med egen ettersøkshund oppdatere appen «Min jegerdokumentasjon» og få opp bekreftelse på egen ettersøkshund i appen.

Du må oppdatere appen til versjon 1.3.1 for å opp informasjonen, som vises på jegeravgiftskortet og Min jegerside. Jakt & Fiske omtalte arbeidet da Miljødirektoratet startet utviklingen på vårparten.

Les også: Vil gi deg digital ettersøksavtale rett i lomma

– Vil gjøre det enklere for jegere

– Vi ønsker å digitalisere all dokumentasjon jegerne må ha med seg på jakt. I tillegg er det en bonus at vi får nøyaktige tall på antall avlagte skyteprøver, sier prosjektleder Kai Børge Amdal i Miljødirektoratet til Jakt & Fiske.

Fra før har appen hatt mulighet til å betale jegeravgiften via appen, vise avlagte treningsskudd og skyteprøve(r), registrerte våpen og eventuell tillatelse til drive lisensjakt.

– Fra og med i dag vises omtrent 9.000 ettersøkshunder i appen. Nå jobber vi med å få på plass individuell avtaleinngåelse mellom ekvipasje og jeger. Målet vårt er å få til også dette i løpet av høsten, forteller Amdal.

Jakta er allerede er i gang, og de fleste jegere som trenger tilgang på en ettersøksekvipasje har trolig allerede har tegnet en skriftlig avtale.

– Vi ønsker derfor å bruke litt mer tid på å bygge ferdig løsningen slik at den er så god som mulig. Etter at den biten er på plass, skal vi også bygge en løsning for ettersøksringer, sier Amdal. 

Les mer: Har du ettersøksavtalen i boks?

Siste fra Jakt

Tips til elgjakta

Her har vi samlet våre beste tips om ulike jaktformer og hvordan du lykkes på elgjakt.
Hittil i år har over 108 000 jegere gjennomført skyteprøve for å kunne gå på storviltjakt. Her er et tidligere bilde fra riflebanen til Eidanger JFF. Foto: Torgeir W. Skancke

Jegere med nesten 3 millioner obligatoriske treningsskudd i år

I tillegg har over 108.000 jegere i Norge avlagt storviltprøven i forkant av høstens jaktutøvelse.
Vi har snakket med en mesterlig tiurjeger, som gladelig deler sine beste tips med Jakt & Fiskes lesere. Foto: Atle Skjelde
Støkkjakttips:

Veien til tiurlykke

Den er skogsfugljegerens gjeveste bytte, men kan være vanskelig å komme på talefot med. Tiurspesialist Wilhelm Sønsterud (45) fra Grue Finnskog i Innlandet vet hva som skal til for å lykkes.

På forsiden nå