Det er tett mellom rådyra på Bolærne i Færder kommune. Her fra en introjakt i 2019. Fra v: Hermann Bergh, Mikkel Gundersen, Caspar Wedel Jarlsberg (bak), Marinius Kjølner (foran), Emil Jacobsen, Nicolay Wagner og Edvin Ingvaldsen. Foto: Privat.

Godt samarbeid i skjærgården

Fire rådyr på tre kvarter. Så bra kan introjakta være i skjærgården i Vestfold og Telemark.
19. mai 2022

– Vi setter stor pris på at Færder kommune har gitt oss denne muligheten, sier ungdomsansvarlig i Tønsberg og Omegn JFF (TJOFF), Eivind Ingvaldsen.

Foreningen, som disponerer nyoppusset foreningshytte i Jensesund på Vestre Bolærne, har de tre siste åra fått leie rådyrjakta på Mellom Bolæren – kun forbeholdt ungdom.

Respekt for viltet

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå