Per Øyvind Alvim (til venstre) og Tore Paulsen (til høyre) fra Eidsberg JFF følger nøye med når Mathias Weber (i midten) fra droneprodusent DJI instruerer i droneflyving på et jorde i Indre Østfold kommune. Foto: Alexander Schindler
Per Øyvind Alvim (til venstre) og Tore Paulsen (til høyre) fra Eidsberg JFF følger nøye med når Mathias Weber (i midten) fra droneprodusent DJI instruerer i droneflyving på et jorde i Indre Østfold kommune. Foto: Alexander Schindler

Dronesuksess i Østfold

Hva gjør en gjeng menn i alle aldre med gule vester i jordekanten? Det som kan se ut som en lek med dyre droner, er livreddende førstehjelp for rådyrkalvene.
27. mai 2022

– Ok, folkens. Jeg vil ha dere to i grupper her nå. Alle som har flydd, før går til høyre, og alle som ikke har så mye erfaring, stiller seg der borte. Og husk sikkerhetsvestene, de skal være på!
 
Anders Martinsen fra bransjeorganisasjonen UAS Norway loser kursdeltakere med nennsom hånd. Han er én av to instruktør på det første dronekurset organisasjonen har arrangert i samarbeid med Indre Østfold kommune. Den andre instruktøren er kommunens viltforvalter, Pål Sindre Svae.

Vil spare dyr for lidelser

Stor suksess

Nysgjerrig?


En dronepilots erfaringer: Fotograf og dronepilot Henrik Strømstad deler sin kunnskap om hvordan droner med varmesøkende kamera redder rådyrlam.


Trenger finansiering

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå