Per Øyvind Alvim (til venstre) og Tore Paulsen (til høyre) fra Eidsberg JFF følger nøye med når Mathias Weber (i midten) fra droneprodusent DJI instruerer i droneflyving på et jorde i Indre Østfold kommune. Foto: Alexander Schindler
Per Øyvind Alvim (til venstre) og Tore Paulsen (til høyre) fra Eidsberg JFF følger nøye med når Mathias Weber (i midten) fra droneprodusent DJI instruerer i droneflyving på et jorde i Indre Østfold kommune. Foto: Alexander Schindler

Dronesuksess i Østfold

Hva gjør en gjeng menn i alle aldre med gule vester i jordekanten? Det som kan se ut som en lek med dyre droner, er livreddende førstehjelp for rådyrkalvene.
27. mai 2022

– Ok, folkens. Jeg vil ha dere to i grupper her nå. Alle som har flydd, før går til høyre, og alle som ikke har så mye erfaring, stiller seg der borte. Og husk sikkerhetsvestene, de skal være på!
 
Anders Martinsen fra bransjeorganisasjonen UAS Norway loser kursdeltakere med nennsom hånd. Han er én av to instruktør på det første dronekurset organisasjonen har arrangert i samarbeid med Indre Østfold kommune. Den andre instruktøren er kommunens viltforvalter, Pål Sindre Svae.

Vil spare dyr for lidelser

Stor suksess

Nysgjerrig?


En dronepilots erfaringer: Fotograf og dronepilot Henrik Strømstad deler sin kunnskap om hvordan droner med varmesøkende kamera redder rådyrlam.


Trenger finansiering

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser lørdag fra Odda til Geilo for å markere sin motstand mot håndteringen av skrantesjuka på Hardangervidda. Foto: Privat
Skrantesjuke:

Organiserer «opprørsbuss» til reinsmøte

Reinsjeger Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser til høstmøtet for viddareinen. Målet er å vise motstand mot håndteringen av CWD.
Skrantesjuke:

– Ekstra bukkeuttak er det minste av hardangerreinens bekymringer

Sekretæren i Hardangervidda villreinutval synes det er fint med lokalt engasjement, men mener lokale jegere og fjellstyrer må løfte blikket.
Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring. Foto: LexussK / iStockphoto

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Om du registrerer deg hos Veterinærinstituttet, kan du bidra i overvåkingen av parasitten dvergbendelorm – og tjene penger på revejakta.

På forsiden nå