– Elgbanen er oppgradert. Nå gleder vi oss til mesterskapet, sier Rune Sævareid, leder av riflegruppa i Os JFL. Foto: Atle Skjelde

Klappet og klart for dobbelt NM

Ingen planer i fellesferien, sier du? Da er det bare å ta turen til NM Jaktfelt og NM Elgbaneskyting, som braker løs på Ulven skytefelt på Os ved Bergen i starten av juli.
10. april 2022

– Vi forventer besøk av rundt 1500 skyttere. Dette er som å arrangere en stor festival med omfattende logistikk, sier Linn Vassbotn fra Bergens JF.

NM- mesterskapet går av stabelen på Ulven skytefelt, en militærleir ved Os i Bjørnafjorden kommune, i tidsrommet 6.7.–10.7. NJFF- Hordaland er mesterskapsarrangør, med Linn Vassbotn som prosjektleder i NM- komiteen. Flere NJFF- lokallag har samarbeidet om arrangementet i et års tid, som Bergens JF, Åsane JFF, Os JFL og Fusa JFL.

Eget barneområde

– Det er første gang et slikt NM arrangeres på Vestlandet, og det er imponerende at Forsvaret lar oss få lov til å bruke området, sier Vassbotn.
På stevneområdet vil det være skyttercamp med strøm, vann og internettilgang, opplyser NM- generalen. Det er også gjort avtaler med tre hoteller i nærområdet, som kan tilby gode priser.

– Her kan du bo i telt, bobil eller på luksushotell, men hotellbookingen må du ordne selv, forteller hun.

I tillegg til selve mesterskapet, vil det være matservering, diverse salg av utstyr, stands – og et eget barneområde med ulike aktiviteter.

Klappet og klart

På Ulven skytefelt er det klappet og klart med gode skytebaner, der skytterne har mulighet til å delta i begge mesterskapene.
– På Ulven bruker vi seks baner til jaktfeltstevnet, samt elgbanen til Os JFL. Alle banene ligger innenfor gangavstand, forteller Vassbotn.

Os JFL har ansvar for elgbaneskytingen. Leder av riflegruppa, Rune Sævareid, forteller at de har bygget ny standplass på banen og oppgra- dert det elektroniske anvisningssystemet. Han ser fram til mesterskapet:
– Vi må jo glede oss, selv om det blir en utfordring, men vi skal selvsagt klare å løse dette på en god måte, smiler Rune Sævareid.


Påmeldingen startet 1. april på: www.njffstevner.no
Her ordner du hotellbooking: www.nmjaktfelt-elgbane2022.no


 

Jaktfeltløypa

Her er jaktfeltløypa:
Hold 1, røy: sittende 50 m.
Hold 2, rev: stående 35 m.
Hold 3, jerv: sittende 60 m.
Hold 4, villsvin: sittende 100 m.
Hold 5, ulv: stående 50 m.
Hold 6, elgokse: liggende 174 m

 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå