Fra 15. februar 2023 er det i all praksis slutt på bruk av blyhagl i Norge. Foto: Torgeir W. Skancke
Fra 15. februar 2023 er det i all praksis slutt på bruk av blyhagl i Norge. Foto: Torgeir W. Skancke.

Straks slutt på blyhagl

EU har bestemt seg: Bruk av blyhagl vil bli forbudt i og i nærheten av våtmark. Fra 15. februar 2023 gjelder dette også i Norge.
25. mars 2022

Blyforbud er ikke ukjent for norske jegere. I elleve år var det totalforbud mot slik ammunisjon i Norge, frem til Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i 2016 fikk politisk støtte for å gjenoppta bruk av bly på vilt som lever utenfor våtmarksområder.

Mye av grunnen var blyets gode egenskaper for human avlivning. 

– Ingen overraskelse

Ramsarkonvensjonen

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå