Fra gevir til giftering

Rosenkransen av elghorn, lårbeinet til ei ku, et majestetisk villreingevir. Annegi Eide lager smykker av sterke, naturlige og kortreiste materialer.
10. mai 2022

– Strengt tatt er det ikke mange materielle ting vi mennesker trenger, men det ligger i vår natur at vi pynter oss, sier smykkekunstner Annegi Eide. 

Selv bærer hun ikke annet enn et sjenert anheng av reinsdyrgevir rundt halsen. Det lille geviranhenget har et feste i sølv og en snor i lær, samt en liten stjerneklar krystall i midten. 

 

Steinbit og torsk  

 

Økologisk 

Arkeologi 

Rikholdig venteværelse 

Jaktminne   

Til døden skiller … 

Brakte lykke og krefter  

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå