Hvor mye steinkobbe er det egentlig på skagerakkysten? Jegerne og Havforskningsinstituttet har ulike oppfatninger. Foto: AndreAnita/iStockphoto

Stor uenighet om kvotene

Seljegerne langs Skagerrakkysten melder om store steinkobbebestander og for lave kvoter. – Det er meningsløst å påstå at kvotene her er for lave, sier Kjell T. Nilssen ved Havforskningsinstituttet (HI).
29. mars 2021

På Skagerrakkysten ble selkvotene raskt fylt etter jaktstart 2. januar. I gamle Vestfold fylke ble faktisk den 15 dyr store kvota skutt i løpet av timer.    

«Kvotene burde være betydelig høyere. Ikke bare for å stabilisere bestanden, men helst minske den», skriver NJFF- Østfold og NJFF- Vestfold på sine hjemmesider.   

Etterlyser større åpenhet 

– Må ses i større sammenheng

– Ikke dårlig dialog 

Stor avstand

Mener kvotene er riktige

Lav steinkobbebestand  

Steinkobbe (Phoca vitulina) 

Selen trekker langt

Havert (Halichoerus grypus) 

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå