Hvor mye steinkobbe er det egentlig på skagerakkysten? Jegerne og Havforskningsinstituttet har ulike oppfatninger. Foto: AndreAnita/iStockphoto

Stor uenighet om kvotene

Seljegerne langs Skagerrakkysten melder om store steinkobbebestander og for lave kvoter. – Det er meningsløst å påstå at kvotene her er for lave, sier Kjell T. Nilssen ved Havforskningsinstituttet (HI).
29. mars 2021

På Skagerrakkysten ble selkvotene raskt fylt etter jaktstart 2. januar. I gamle Vestfold fylke ble faktisk den 15 dyr store kvota skutt i løpet av timer.    

«Kvotene burde være betydelig høyere. Ikke bare for å stabilisere bestanden, men helst minske den», skriver NJFF- Østfold og NJFF- Vestfold på sine hjemmesider.   

Etterlyser større åpenhet 

– Må ses i større sammenheng

– Ikke dårlig dialog 

Stor avstand

Mener kvotene er riktige

Lav steinkobbebestand  

Steinkobbe (Phoca vitulina) 

Selen trekker langt

Havert (Halichoerus grypus) 

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Høyesterett mener tre vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen var gyldige. Staten frifinnes i søksmålet fra WWF, som vant delvis fram i lagmannsretten.

Elgjakta økte – rekordmange hjort felt

Hjortene levde farlig i jaktåret 2020/21. Totalt ble det felt 50.100 hjorter, noe som er rekordnotering. Elgjakta hadde økt utbytte for første gang på mange år.

På forsiden nå