Kommende jaktsesong blir det forhåpentlig bedre organisering av gåsejakta på Herøy, gjennom salg av jaktkort. Foto: Atle Skjelde

Tilrettelegger grågåsjakta

Til høsten blir det enklere å være gåsejeger på Herøy på Helgelandskysten.
25. februar 2021

For ti år siden var interessen for grågåsjakta på Herøy upåklagelig, med en stor andel tilreisende jegere. De to siste sesongene har det imidlertid knapt vært jegere ute på jordene. 

– Tidligere var gåsejakta administrert av Herøy grunneierlag, men de siste årene har dette vært overlatt til den enkelte grunneier, forklarer leder i Herøy JFF, Morten Hanssen.   

Før jaktstart 2021 har lokalforeningen og flere andre interesser derfor mål om å organisere gåsejakta på en bedre måte, gjennom salg av jaktkort.    

Klart til sommeren 

– Sannsynligvis er alt klart innen årets jaktstart, sier han.    

Hanssen forteller at det lokalt jobbes med et prosjekt som forhåpentligvis kan øke interessen for jaktformen – og gås som matressurs.   

– Gåsejakt er en spennende og actionfylt jaktform, som ikke stiller voldsomt store krav til jegerens utstyr eller fysiske forutsetninger. Gåsejakta passer ypperlig både til opplærings- og introjakter, påpeker Morten Hanssen.     

Siste fra Jakt

Bekjempelsen av skrantesyke:

Anbefaler ikke statlig felling på Hardangervidda i vinter

Etter en samlet vurdering mener Mattilsynet og Miljødirektoratet at det ikke er tilrådelig å gjennomføre ekstraordinære uttak av villrein vinteren 2022. Klokt, mener NJFF.

Utenlandske jegere melder ikke fra om jaktresultater

Norske myndigheter har ingen oversikt over hvilke arter utenlandske jegere jakter på, eller hvor mange dyr som felles.

Grunneiere vurderer jaktnekt på Hardangervidda

Grunneiere og rettighetshavere på Hardangervidda vurderer å boikotte jakten dersom myndighetene bestemmer seg for utskyting av villreinstammen.

På forsiden nå