Kommende jaktsesong blir det forhåpentlig bedre organisering av gåsejakta på Herøy, gjennom salg av jaktkort. Foto: Atle Skjelde

Tilrettelegger grågåsjakta

Til høsten blir det enklere å være gåsejeger på Herøy på Helgelandskysten.
25. februar 2021

For ti år siden var interessen for grågåsjakta på Herøy upåklagelig, med en stor andel tilreisende jegere. De to siste sesongene har det imidlertid knapt vært jegere ute på jordene. 

– Tidligere var gåsejakta administrert av Herøy grunneierlag, men de siste årene har dette vært overlatt til den enkelte grunneier, forklarer leder i Herøy JFF, Morten Hanssen.   

Før jaktstart 2021 har lokalforeningen og flere andre interesser derfor mål om å organisere gåsejakta på en bedre måte, gjennom salg av jaktkort.    

Klart til sommeren 

– Sannsynligvis er alt klart innen årets jaktstart, sier han.    

Hanssen forteller at det lokalt jobbes med et prosjekt som forhåpentligvis kan øke interessen for jaktformen – og gås som matressurs.   

– Gåsejakt er en spennende og actionfylt jaktform, som ikke stiller voldsomt store krav til jegerens utstyr eller fysiske forutsetninger. Gåsejakta passer ypperlig både til opplærings- og introjakter, påpeker Morten Hanssen.     

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv

Norgesmester i elgskyting: Even Nordsveen fra Løiten JFF

Selv med få deltakere i NM i elgskyting ble en verdig vinner kåret. Det vanket kongepokal på årets norgesmester.
Trippel-NM i Målselv

Norgesmester jegertrap 2021: Martin Røsaker (18)

Junioren fra Skien banket gamlekara, og lot seniorene kjempe om andreplassen i Målselv.
Trippel-NM i Målselv

Norgesmester leirduesti 2021: Knut Olav Gjerstad fra Løiten JFF

Etter innledende runder lå han tre poeng under lederen, men i finalerunden gikk han klokkerent og vant NM i leirduesti på omskyting mot John-Ole Elseth Nordskog.

På forsiden nå