Kommende jaktsesong blir det forhåpentlig bedre organisering av gåsejakta på Herøy, gjennom salg av jaktkort. Foto: Atle Skjelde

Tilrettelegger grågåsjakta

Til høsten blir det enklere å være gåsejeger på Herøy på Helgelandskysten.
25. februar 2021

For ti år siden var interessen for grågåsjakta på Herøy upåklagelig, med en stor andel tilreisende jegere. De to siste sesongene har det imidlertid knapt vært jegere ute på jordene. 

– Tidligere var gåsejakta administrert av Herøy grunneierlag, men de siste årene har dette vært overlatt til den enkelte grunneier, forklarer leder i Herøy JFF, Morten Hanssen.   

Før jaktstart 2021 har lokalforeningen og flere andre interesser derfor mål om å organisere gåsejakta på en bedre måte, gjennom salg av jaktkort.    

Klart til sommeren 

– Sannsynligvis er alt klart innen årets jaktstart, sier han.    

Hanssen forteller at det lokalt jobbes med et prosjekt som forhåpentligvis kan øke interessen for jaktformen – og gås som matressurs.   

– Gåsejakt er en spennende og actionfylt jaktform, som ikke stiller voldsomt store krav til jegerens utstyr eller fysiske forutsetninger. Gåsejakta passer ypperlig både til opplærings- og introjakter, påpeker Morten Hanssen.     

Siste fra Jakt

Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser lørdag fra Odda til Geilo for å markere sin motstand mot håndteringen av skrantesjuka på Hardangervidda. Foto: Privat
Skrantesjuke:

Organiserer «opprørsbuss» til reinsmøte

Reinsjeger Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser til høstmøtet for viddareinen. Målet er å vise motstand mot håndteringen av CWD.
Skrantesjuke:

– Ekstra bukkeuttak er det minste av hardangerreinens bekymringer

Sekretæren i Hardangervidda villreinutval synes det er fint med lokalt engasjement, men mener lokale jegere og fjellstyrer må løfte blikket.
Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring. Foto: LexussK / iStockphoto

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Om du registrerer deg hos Veterinærinstituttet, kan du bidra i overvåkingen av parasitten dvergbendelorm – og tjene penger på revejakta.

På forsiden nå