Kommende jaktsesong blir det forhåpentlig bedre organisering av gåsejakta på Herøy, gjennom salg av jaktkort. Foto: Atle Skjelde

Tilrettelegger grågåsjakta

Til høsten blir det enklere å være gåsejeger på Herøy på Helgelandskysten.
25. februar 2021

For ti år siden var interessen for grågåsjakta på Herøy upåklagelig, med en stor andel tilreisende jegere. De to siste sesongene har det imidlertid knapt vært jegere ute på jordene. 

– Tidligere var gåsejakta administrert av Herøy grunneierlag, men de siste årene har dette vært overlatt til den enkelte grunneier, forklarer leder i Herøy JFF, Morten Hanssen.   

Før jaktstart 2021 har lokalforeningen og flere andre interesser derfor mål om å organisere gåsejakta på en bedre måte, gjennom salg av jaktkort.    

Klart til sommeren 

– Sannsynligvis er alt klart innen årets jaktstart, sier han.    

Hanssen forteller at det lokalt jobbes med et prosjekt som forhåpentligvis kan øke interessen for jaktformen – og gås som matressurs.   

– Gåsejakt er en spennende og actionfylt jaktform, som ikke stiller voldsomt store krav til jegerens utstyr eller fysiske forutsetninger. Gåsejakta passer ypperlig både til opplærings- og introjakter, påpeker Morten Hanssen.     

Siste fra Jakt

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Høyesterett mener tre vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen var gyldige. Staten frifinnes i søksmålet fra WWF, som vant delvis fram i lagmannsretten.

Elgjakta økte – rekordmange hjort felt

Hjortene levde farlig i jaktåret 2020/21. Totalt ble det felt 50.100 hjorter, noe som er rekordnotering. Elgjakta hadde økt utbytte for første gang på mange år.

På forsiden nå