Tilgangen på viltkjøtt må bedres

Tilgangen til norsk viltkjøtt er begrenset og sesongbetont. – Vi må få til en bedre organisert omsetning, sier Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter.
01. september 2020

Norsk Hjortesenter på Svanøy har fått 600 000 kroner fra Innovasjon Norge til et forprosjekt for å utvikle et nasjonalt kompetansesenter for viltkjøtt. Prosjektet er unikt både i nasjonal og internasjonal sammenheng.

– Vilt har lange tradisjoner og er en fantastisk ressurs for både private husholdninger og restaurantnæringen, enten råvarene kommer fra jakt på elg, hjort, rein og rådyr, fra tamreindrift eller hjorteoppdrett. Men tilgangen på norsk kjøtt er begrenset.
I butikken er det importert vilt fra land som Spania og New Zealand som ligger i frysedisken. Her ønsker kompetansesenteret å fylle et tomrom gjennom å organisere omsetningen av viltkjøtt bedre, sier daglig leder Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter.

Toppkokk på laget

En av dem som er med på prosjektet er kokken Ole Jonny Eikefjord. Han driver blant annet Restaurant Eik og Eik Annen Etage i Oslo, sammen med Petter Stordalen.

– Viltkjøtt av god kvalitet er noe av det beste jeg vet å jobbe med på restaurantkjøkkenet. Men for oss i bransjen er det en utfordring at tilgangen er så variabel og konsentrert rundt jaktsesongen. Dersom kompetansesenteret kan bidra til å gjøre dette bedre, er jeg overbevist om at restaurantene svært gjerne vil løfte viltkjøttet oftere fram på menyen, sier Eikefjord.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Flest felte rådyr på 20 år

Det ble skutt 34.300 rådyr i løpet av jaktåret 2020/2021. Det er det største utbyttet siden 1999/2000. Flest ble skutt i Indre Østfold og Lindesnes.

Kraftig økning i felte villsvin i Norge

Det ble felt 450 flere villsvin i løpet av forrige jaktsesong. Det er hele 140 flere enn året før. Nesten alle ble felt i Halden og Aremark.

Lovende rypeutsikter i Sør-Norge

Den første oversikten fra fjellstyrene over årets bestandssituasjon i statsallmenningene i Sør-Norge er klar.

På forsiden nå