Tilgangen på viltkjøtt må bedres

Tilgangen til norsk viltkjøtt er begrenset og sesongbetont. – Vi må få til en bedre organisert omsetning, sier Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter.
01. september 2020

Norsk Hjortesenter på Svanøy har fått 600 000 kroner fra Innovasjon Norge til et forprosjekt for å utvikle et nasjonalt kompetansesenter for viltkjøtt. Prosjektet er unikt både i nasjonal og internasjonal sammenheng.

– Vilt har lange tradisjoner og er en fantastisk ressurs for både private husholdninger og restaurantnæringen, enten råvarene kommer fra jakt på elg, hjort, rein og rådyr, fra tamreindrift eller hjorteoppdrett. Men tilgangen på norsk kjøtt er begrenset.
I butikken er det importert vilt fra land som Spania og New Zealand som ligger i frysedisken. Her ønsker kompetansesenteret å fylle et tomrom gjennom å organisere omsetningen av viltkjøtt bedre, sier daglig leder Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter.

Toppkokk på laget

En av dem som er med på prosjektet er kokken Ole Jonny Eikefjord. Han driver blant annet Restaurant Eik og Eik Annen Etage i Oslo, sammen med Petter Stordalen.

– Viltkjøtt av god kvalitet er noe av det beste jeg vet å jobbe med på restaurantkjøkkenet. Men for oss i bransjen er det en utfordring at tilgangen er så variabel og konsentrert rundt jaktsesongen. Dersom kompetansesenteret kan bidra til å gjøre dette bedre, er jeg overbevist om at restaurantene svært gjerne vil løfte viltkjøttet oftere fram på menyen, sier Eikefjord.

Emneord: 

Siste fra Jakt

De norske damene skjøt som vanlig strålende. Råest var Tonje Fuglås Kvendbø, her flankert Siv Eriksen (t.v) og Siri Marlen Hemstad. Foto: Vidar Nilsen
Jaktskyting:

Finsk dominans i nordisk

Det ble finsk dominans på hjemmebane både individuelt og i lagkonkurransen under det nordiske mesterskapet i jaktskyting. I dameklassen var det derimot Norge som regjerte, anført av Tonje Fuglås Kvendbø.
Vi har samlet våre beste tips for at du skal lykkes på bukkejakta. Foto: Simon Åsheim
Bukkejakt:

Alt du må vite om bukkejakt

Kribler det i kroppen før årets bukkejakt? Vi har samlet våre beste råd for å hjelpe deg å felle råbukken.
Du har større sjanse for å treffe når det gjelder om du trener regelmessig på skytebanen. Jegertrap er et utmerket skyteprogram for alle som jakter med stående fuglehund. Foto: Torgeir W. Skancke
Hagleskyting:

Slik bør du trene før jakta

Før jakta er det lurt å trene mer enn bikkja og bakbeina. Vi hjelper deg å velge riktig skyteprogram for din jakt.

På forsiden nå