Høggia-Kongen falt etter et vellykket teamarbeid. To brunstfjøler er ikke vanlig.

Når drømme­bukken får gå

Med to frikort i baklomma, er det forhåpninger om gullbukk i Knutshø. Storbukk blir det, men selve drømmebukken får gå sin vei …
10. oktober 2019

Mørket er i ferd med å senke seg over Dovrefjell. Og i morgen begynner reinjakta! Folldølen Bjørn Rogstad (39) tilbringer natta i ly av en stein i Tostenkollen, innpakket i en Jervenduk. Knut Arne Gjems (38) fra Åsnes og reporteren, mer vant til skogsjakt, har satset på sovepose og et lett fjelltelt. Det er hustrig nok det også, når vi møter den første kimen av dagslys.

Vi jakter i Folldal kommune, i sørlige deler av Knutshø villreinområde. Ustabil vind de siste dagene gjør at reinen kan befinne seg hvor som helst. Knutshø er et velkjent storbukkområde.


Knutshø villreinområde


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå