Seieren er ikke i boks for Larsen, da finaleklare Ole Mathias Fjeldskogen kan gå forbi med et resultat på rundt topp ti i NM-elg. En annen kandidat er årets vinner av NM-Nordisk jaktskyting, Terje Krokum fra Nidaros JSK.

Årets jaktskytter avgjøres på NM-elg

Nybakt Norgesmester i jegertrap, Knut Ivar Larsen er i tet, men ingenting er avgjort før finalen i NM-elgskyting, som er siste mesterskap ut i Jakt og Fiske sin konkurranse om å bli Årets jaktskytter.
19. juli 2019

Etter de tre første mesterskapene, NM-jaktfelt, -nordisk jaktskyting og -figurjakt, var det Ole Mathias Fjeldskogen fra Hemnes JFF som lå best an i kampen om å bli Årets jaktskytter.

Etter ytterligere to mesterskap (NM jegertrap og -leirduesti), ble han forbigått av Bjørnar Melby fra Verdal JFF, Sindre Skoglund fra Kroken JFF og Norgesmesteren i jegertrap, Knut Ivar Larsen fra Sarpsborg og Omegn JFF.

Seieren er likevel ikke helt i boks for Larsen, da finaleklare Ole Mathias Fjeldskogen kan gå forbi med et resultat på rundt topp ti i NM-elg.

Les også: Vi kårer Årets jaktskytter.

En annen kandidat er årets vinner av NM-Nordisk jaktskyting, Terje Krokum fra Nidaros JSK. Krokum ligger helt i toppskiktet i NM-elg, med 124p (av 125p mulig), før finalen – og kan være med å kjempe om tittelen Årets jaktskytter dersom han klarer en pallplass.

I juniorklassen var John Arne Torp fra Skogen JSK som hadde en knapp ledelse etter de tre første mesterskapene, men etter NM-jegertrap og -leirduesti, ble han forbigått av Simen Høgberg Slaastad fra Eidskog JFF. Torp ligger imidlertid godt an inn mot finalen i NM-elg, og en klar favoritt til å hanke inn seieren i Året jaktskytter junior.

Konkurransens sponsor, Schou AS, stiller i år med en Sako 85 Finnlight til beste seniorskytter, og en Tikka T3x Lite adjustable til beste junior.

NM-elg strømmes direkte på Facebook-sidene til NJFF. Sjekk også NM Elgskyting Vang JFF 2019.

Siste fra Jakt

Påvirker jakt bjørnebinnas strategi?

Bjørnungene blir hos binna et år lenger enn tidligere. Professor Andreas Zedrosser betegner tendensen som en overlevelsesstrategi.

18 ulver DNA-registrert så langt i sommer

Av de 18 ulvene som er registrert på DNA så langt i sommer, antas ti av dem å være på vandring, ifølge Rovdata.

20 ulver felt siste jaktår

Totalt ble 20 ulver rapportert skutt eller drept i jaktåret 2019-2020, noe som er seks færre enn forrige jaktår. Felling av andre rovdyr økte noe.

På forsiden nå