Tom Nalum, hjorteviltjeger og haglskytter i norgestoppen, liker å forberede seg til rådyrjakta. Han snekrer sammen en bildeoversikt til rådyrlaget, over de gjeveste bukkene i terrenget. Tom er også nestleder i viltnemnda i Larvik.

Toms bukke­katalog

Tom Nalum forbereder seg godt til bukkejakta: Han designer og trykker en katalog med oversikt over de gjeveste bukkene i terrenget, til glede og forventning i rådyrlaget …
24. juni 2019

– Her er 2017-katalogen!

Tom Nalum står smilende utenfor gården Nalum i Brunlanes med et hefte i hånda. Trykksaken er egenprodusert, og viser 24 av rådyrbukkene i grunneierlagets terreng.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

Verden rundt med rifla

Nils-Ole Stubberud har Afrika-feber, men ingen ønsker om å bli kurert. Den største drømmen befinner seg imidlertid i Sibir.

På forsiden nå