Mann dømt for å ha skremt isbjørn

En mann i 50-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til fengsel i 30 dager for å ha skremt to isbjørner på Svalbard i april i år.
23. oktober 2018

Mannen kjørte bil på en islagt fjord på Svalbard, da han passerte isbjørnene på bare 50 meters avstand.

Den ulovlige kjøringen fant sted på sjøisen i Billefjorden.

– Han passerte omtrent 50 meter unna isbjørnen og holdt en hastighet på minst 50 kilometer i timen. Isbjørnene ble skremt og forstyrret av hans opptreden og løp vekk i retning fra bilen, står det i tiltalen.

Sysselmannen på Svalbard fikk nyss i kjøringen, noe som endte med at mannen ble tiltalt for brudd på både Svalbardmiljøloven og veitrafikkloven.

Ikke bare kjørte mannen ulovlig og skremte isbjørn, han har heller ikke gyldig førerkort for den aktuelle biltypen.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå