Johannes Høsflot Klæbo under verdenscupen i Dresden i fjor vinter. Nå skal han også prøve seg i rypefjellet. Foto: Steffen Prößdorf/CC-BY-SA

Klæbo blir rypejeger

Johannes Høsflot Klæbo (22) har tatt jegerprøven og skal jakte ryper i fjellet. Rypene i Forbygda bør med andre ord legge seg i hardtrening.
15. oktober 2018

Klæbo fikk et par sykdomsperioder som gjorde at han fikk tid til å gjøre andre ting enn det han hadde planlagt.

– Det var ikke så veldig lange pauser, og jeg har ikke vært veldig bekymret. Det er toppidrett vi driver med, og du må regne med å være igjennom noen slike runder i løpet

Har du lyst til å gjøre som Klæbo?

av et år. Vi skal leve av at kroppen fungerer, og den vil ikke alltid det. Det må man ta til takke med.

Klæbo var i god gjenge da han trente sammen med allround- og sprintlandslaget i Molde for en tid tilbake. Da var det ingenting som feilet. Han tror ikke at han er satt noe tilbake.

Gamle trakter
– Jeg har jobbet mye i treningsrommet hjemme og har fått tatt jegerprøven. Da blir kanskje rypejakt i løpet av høsten på de gamle traktene til morfar, sa Klæbo til NTB.

– Og hvor ligger de traktene?

– Det er i Forbygda opp mot Røros for dem som er lokalkjent.

I likhet med flere av landslagskollegene er ikke Klæbo helt ukjent med rypejakt fra før heller.

– Jeg var med da jeg mindre og fikk lov til å være på såkalt opplæringsjakt. Det har vært mindre i de siste årene. Jeg fikk jeg muligheten nå, og den tok jeg, sa 22-åringen.

Trønderen tok tre OL-gull sist sesong.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå