Flere jervekull i år

I år er det registrert 57 jervekull i Norge. Det er 17 flere enn i fjor, ifølge Rovdata.
10. oktober 2018

Stortinget har fastsatt et nasjonalt bestandsmål på 39 årlige jervekull i Norge, årets tall ligger dermed godt over målet.

– Mens antall kull har gått opp i år, har antall jerv i bestanden gått litt ned, fra 324 i fjor til 307 voksne individer i år. Dette er imidlertid en såpass liten forandring at bestanden anses som å ha holdt seg stabil, sier Jonas Kindberg, leder av Rovdata.

Etter vedtak gjort av Miljødirektoratet er det gjennomført hiuttak av 3 av de 57 påviste kullene i år. Det er skutt to tisper og fem valper.

 

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå