Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Vi bør kunne juble over at 15 prosent av de registrerte norske jegerne er kvinner, sier Klæbo.

Norges Jeger- og Fiskerforbund har i flere år jobbet målrettet for at flere kvinner skal bli aktive jegere, en aktivitet som tradisjonelt sett har vært mannsdominert.

Satsingen virker
– Våre lokalforeninger og fylkeslag arrangerer hvert år flere hundre aktiviteter rundt om i landet for kvinner. Denne type jobbing er med å få flere interessert i jakt som hobby, og ikke minst på å trygge jegeren på selve utøvelsen av jakta etter endt jegerprøve. Tallene fra SSB er et klart tegn på at NJFFs satsing på kvinner fungerer, sier Klæbo.

Over en halv million jegere
Totalt er over en halv million nordmenn oppført i Jegerregisteret. I alt var 516.100 norske statsborgere oppført i Jegerregisteret ved utgangen av jaktåret 2019/2020, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Av disse er 439.700 menn og 76.400 kvinner, noe som gir en kvinneandel på 14,8 prosent. Til sammenligning var kvinneandelen på litt over 8 prosent i jaktåret 2002/2003.


NJFFs kvinnesatsing

Hvert år arrangeres det flere hundre kvinneaktivteter over hele landet.

Aktivitetstilbudene er blant annet skyteopplæring, jaktkurs, kurs i behandling av felt vilt, matkurs, fluefiskekurs, havfiskekurs, ørretfiske, fluebinding og isfiske.