Annonse

Test av Ravnø Sabotør Ventile Jacket

Test av Ravnø Sabotør Ventile Jacket.

Tid for hamskifte?

Friluftsklær i bomullsstoffet Ventile trender som aldri før. Etter å ha brukt Ravnø Sabotør i ett år, kan jeg forstå hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

Flere norske high-end produsenter har de siste årene valgt å satse på skallbekledning i Ventile. Kort fortalt dreier det seg om stoff laget av lange, tettvevde bomullsfibre, som holder vind og det meste av vannet ute.

Stofftypen ble først utviklet i England på 1930-tallet, hvor det blant annet ble brukt i brannslanger. I seinere år har det altså fått sin renessanse innen produksjon av friluftsklær.

Høye forventninger

Ravnøs Sabotør-modell retter seg mot både småvilt- og storviltjegeren. Jakka løftes, i likhet med produsentens øvrige Ventile-produkter, fram som et godt alternativ til membranbekledning.

Med en prislapp på 6000 kroner, skrus forventningene unektelig høyt. Etter å ha testet jakka gjennom fire årstider og under alle tenkelige værforhold, må jeg innrømme at jeg er smått imponert.

Topp komfort

Pusteegenskapene er upåklagelige, og jakka gir prima beskyttelse mot vind. I vått vær sveller bomullsfibrene, og jakka holder rimelig tett overraskende lenge. Etter lang nok tid i øsende regn, vil du få noe gjennomslag, men det du må akseptere av fukt inn, kompenseres rikelig av fukt ut, og du slipper å føle deg klam.

Uansett hvilken type skallbekledning jeg har brukt ved aktiv jakt på regnværsdager, har jeg fortsatt til gode å komme hjem tørr på kroppen. Med Sabotør har jeg i hvert fall ikke blitt mer våt enn ved bruk av membranplagg. Ved postering eller svært moderat aktivitet i øsende regn, vil imidlertid oljehyre eller ei god membranjakke gi et tørrere resultat.

Funksjonelle løsninger

Jakka har mulighet for svært god lufting under armene, og er utstyrt med fire romslige glidelåslommer. Venstre brystlomme har tilgang via egen glidelås også fra innsiden, og er utstyrt med eget «hylster» for jaktradio/GPS. Du finner hull til antenne, samt innvendig åpning for ledning til øreplugg.

På innsiden har jakka nettingfôr i ryggen, samt en romslig nettinglomme på hver side i front. Kjekt om du vil ta en kveldsøkt uten sekk og trenger et sted å putte et par orrfugl eller annet småvilt.

Foruten justeringsmuligheter i livet, nederst og rundt håndledd, har jakka en høy og god krage, og ei romslig, justerbar hette, som skjermer for vind og vær.

Solid utfordrer

Kort oppsummert er Sabotør ei værbestandig og gjennomarbeidet kvalitetsjakke med god passform og funksjonelle løsninger tilpasset aktive jegere. Ravnø viser med dette at naturmaterialer definitivt kan utfordre de oljebaserte membranplaggene som har dominert friluftssegmentet de siste 30-40 årene.

Ravnø Sabotør Ventile Jacket

Skalljakke med klassisk snitt og praktiske løsninger for den aktive jeger. Fire glidelåslommer og glidelåslufting under armene. Justerbar hette, stramming i liv, nederst og rundt håndledd. Leveres med ti års garanti. Produsert i Europa.

Vekt: 1070 g (str. M) 

Materiale: 2-lags L24 Ventile produsert i Sveits

Glidelåser: YKK

Størrelser: S-3XL 

Farger: Assorterte 

Pris: kr 5999,- 

Leverandør: Ravnø AS, ravno.no

Kort oppsummert

Pluss

    • Svært gode pusteegenskaper
    • Funksjonelle løsninger for jegere
    • Godt alternativ til plastbaserte turklær
    • Tåler bålvarme og gnister godt
    • Lett å reparere
    • Tørker forholdsvis raskt

Noe å tenke på

  • Noe fuktinnsig i øsende regn
  • Lydsvak, men ikke lydløs
  • Vannavvisende, men ikke vanntette glidelåser
  • Dyr

Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS