Annonse

NM isfiske

Dette er de beste isfiskerne

Johan Ruud (junior gutt), Lucian Iurac (herre), Juliane Jørgensen (junior jente) og Emma Karoline Dalen (dame).
Ferske norgesmestere i isfiske, fra venstre Johan Ruud (junior gutt), Lucian Iurac (herre), Juliane Jørgensen (junior jente) og Emma Karoline Dalen (dame).

Lett regn, fire-fem plussgrader og stedvis mye overvann, var de ytre rammene under helgas norgesmesterskap i isfiske. Men de beste får alltid fisk, tross dårlig bett …

Publisert

Sokna! Mange forbinder den vesle bygda nordvest for Hønefoss med ulike kulderekorder. 

Helgas norgesmesterskap i isfiske bar imidlertid bud om vår, med regn, tåke og snøsmelting, da våre fremste konkurransefiskere gjorde opp sitt mellomværende på Langevatnet og Breidvatnet.

Dårlig bett, var omkvedet. Det til tross for at det under lagkonkurransen på lørdag ble tatt 350 kilo fisk, mesteparten abbor i størrelse15-20 cm.

Desto mer påkrevet er det ha guts til å bore et tresifret antall hull i løpet av de fire timene som konkurransen varer. 

Når norgeseliten samles, gjelder det å finne stedene hvor tusenbrødrene står, i et ukjent antall. Eller ikke i det tatt. 

Gir ikke blink og maggot, alternativt mormyskja, respons fra bunnen i løpet av et minutt, er en rask forflytning resepten, for den som har ambisjoner om en topplassering.

Årets NM samlet drøyt 200 deltakere og ble loset trygt i havn av Sokna JFF, med Stian Torsrud i spissen for flere titalls gode hjelpere.

Vinnerne i respektive klasse:

  • Johan Ruud (Odal SFK) NM junior gutt
  • Lucian Iurac (SFK Pimpel Sør) NM herre
  • Juliane Jørgensen (Odal SFK) NM junior jente
  • Emma Karoline Dalen (Eidsvoll Skog JFF) NM dame
Powered by Labrador CMS