Annonse

NM sjøisfiske

«Hele Norge fisker» – igjen

Tiende NM i sjøisfiske ble arrangert lørdag 5. februar, også i år med «korona-versjon», med hele landet som arena.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Øystein Aas og en flott lange.
Øystein Aas og en flott lange.

NM Sjøisfiske er egentlig en konkurranse som avholdes på sjøis i Nord-Trøndelag, enten Lygnin eller Hjellbotn, med fellesstart på morgenen og premieutdeling på kvelden. Men i likhet med mange andre, har også arrangørene av NM Sjøisfiske, tilpasset seg for å la folket få noe å kappes om midtvinters. Arrangementet som Nidaros kystmeitelag (NKML) står bak, har i år, i likhet med i fjor, vært åpent for deltakelse fra hele landet.

– Vi har åpnet for å bruke hele landet, inkludert brygger og fra land. Manglende kulde er også en av utfordringene om dagen, forteller arrangør Irvin Kilde, som er godt fornøyd med årets arrangement, der 101 deltakere hadde meldt seg på.

– Mange trosset vær og mange fisket særdeles bra. Vi i arrangørstaben er strålende fornøyd med innsatsen og engasjementet!

Arrangørene fra NKML, Irvin Kilde og Bjørn Florø-Larsen, er ukuelige optimister, og sier at de krysser fingrene for fellesstart og reindyrket iskonkurranse neste år.

Mino og Iver Næss Kilde i full gang på Langangsfjorden.
Mino og Iver Næss Kilde i full gang på Langangsfjorden.

Norgesmester fra Sørlandet

Årets norgesmester i sjøisfiske ble Stewen Dale fra Kristiansand. Han gikk av med seieren både i Åpen klasse og i kategorien Flest arter.

Nybakt norgesmester Stewen Dale fra Kristiansand.
Nybakt norgesmester Stewen Dale fra Kristiansand.

– Det var en dag der alt klaffet, bortsett fra været. I begynnelsen gikk det ganske greit, men så ble det så kraftig vind at bølgene slo over bryggekanten. Det ble ganske utrivelig å stå der, men det var verdt det, forteller den ferske norgesmesteren.

Han ikke er fremmed for å dele litt av strategien for konkurransedagen.

– Planen å få gylter. De første to timene fikk jeg berggylt, blåstål bergnebb, gressgylt og brungylt, før jeg byttet brygge for å få de artene jeg hadde satt meg fore å fange der. Da fikk jeg også sild, som jeg ikke hadde planlagt å få, før jeg dro tilbake til den første bryggen for å fange noen arter som også er aktive i mørket. Da fikk jeg kun paddetorsk. Så til slutt dro jeg til Ålefjær. Der fikk jeg trepigget stingsild og skrubbe, samt en ulke som en uventet bonus!

Ut fra fangstloggen kan man se at alle fiskene ble fanget med reke. Dale snakker av erfaring når han sier at de fleste arter tar på reke. I fjor brukte han makrell som agn i tillegg, men det kuttet han helt ut i år.

I kategorien Lengste fisk, ble det fanget tre lange på over meteren.

Fullstendig resultatliste er å finne på Artsfiske.com

Powered by Labrador CMS