Spordommer Jørn Veidahl ønsker å prioritere ekvipasjer som vil bli gode i ettersøk, til det beste for dyrevelferden. Han er ikke alene i sitt syn. Foto: Alexander Schindler
Spordommer Jørn Veidahl ønsker å prioritere ekvipasjer som vil bli gode i ettersøk, til det beste for dyrevelferden. Han er ikke alene i sitt syn. Foto: Alexander Schindler

NKK innførte championatendringer tross massiv mostand

Norsk Kennel Klub fikk omfattende motbør fra en rekke ettersøksdommere for innføringen av dagens viltsporchampionat. Nå ønsker flere av dem å reservere seg mot å gå fersksporprøver for ekvipasjer som kun jakter titler.
09. mai 2022

«Manglende vilje til dialog». «Forstår ikke prioriteringene til KGE». «Utsetter viltet for unødvendige forstyrrelser og stress». Det er kraftig lut i en del av høringssvarene NKK fikk inn før innføringen av dagens viltsporchampionat, der fersksporprøven er blitt en del av kvalifikasjonskravet.

Nå kan Jakt & Fiske fortelle at NKKs kompetansegruppe for ettersøk (KGE) tilsynelatende hoppet bukk over kritikken, og at en rekke dommere helst vil reservere seg mot å gå fersksporprøver for ekvipasjer som ikke skal drive med ettersøk.

BakgrunnPrioriterer ikke titteljegere

Mye motstand

Vil ikke dele kritiske høringssvar

  • NKK ser ikke ut til å være interessert i å lytte til eksterne innspill.
  • Flere dommere frykter at arbeidsmengden øker, og at viltet utsettes for mer stress.
  • Flere er bekymret for at ettersøksregisteret vannes ut med ekvipasjer som jakter titler, istedenfor å drive faktiske ettersøk.
  • KGE beskyldes for å konsentrere seg mer om konkurrans formen for spor framfor faktisk ettersøksutdannelse.

Kommenterer ikke høringssvar

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

NJFF håper den nye hundeloven gir gode rammebetingelser for alle sider av et hundehold. Foto: Jo Straube
Revidert hundelov:

NJFF ønsker å styrke jakthundens rettssikkerhet

– Selv om vi stort sett er fornøyd med utkastet til ny hundelov, håper vi den endelige lovteksten gir gode rammebetingelser for alle deler av et hundehold, sier jakhundkonsulent.
Birdlife Norge mener at man må finne andre måter å trene fuglehunder på enn å sette ut fasan og rapphøns. – Skal man ha en levedyktig bestand av sistnevnte art, er det andre tiltak enn utsetting som må til, sier generalsekretær Kjetil Aadne Solbakken. Fot
Birdlife Norge

– Rapphøna kunne klart seg

Birdlife Norge mener utsetting er feil vei å gå om man ønsker en levedyktig bestand av rapphøns i Norge.
Dekan ved Høgskolen i Innlandet avdelingen Evenstad Maria Hörnell Willebrand bekrefter at et nytt forskningsprosjekt vedrørende fasan og rapphøns er på trappene i samarbeid med FKF. Foto: Torgeir W. Skancke
Forskningsoppdatering:

Skal forske i samarbeid med FKF

Høgskolen i Innlandet avdeling Evenstand skal forske på fasan og rapphøns i samarbeid med FKF. VKM på sin side bekrefter at det ikke er komiteens oppgave å forske.

På forsiden nå