Annonse

Test av Hikebeam by Beltlamp

Test av Hikebeam by Beltlamp

Lyser opp på turen

Er du lei av å ha lykta på huet? Hikebeam er løsningen.

Publisert Sist oppdatert

Norske Hikebeam er en lykt du fester på beltet, og skiller seg stort fra det store utvalget hodelykter og små campinglykter. Merk: Lampa må naturlig nok festes på utsiden av klærne. Montert i bukselinningen på innsiden av jakka, er opplevelsen ikke akkurat lysende.

La det også være sagt; dette er ikke en lykt for hard fysisk aktivitet og høy fart. Derimot er den ypperlig når du beveger deg i moderat tempo.

Ekstra strøm

Lampa kan brukes i full lysstyrke i omtrent en time uten powerbank, avhengig av temperatur. Kobler du på batteriboksen med 5000 mAh, øker brukstiden til omtrentlige seks timer, igjen avhengig av gradestokken. 

Det finnes også en variant med dobbel ytelse, den er ikke testet. Batteribanken festes på beltet i et medfølgende futteral, eller plasseres i en lomme nær lykta. Med tanke på bevegelsesfrihet, anbefaler jeg førstnevnte.

Du kobler sammen powerbank og lampe med en egen kabel. Et beskyttende klips skal hindre vanninntrenging på lykta. Hikebeamen har vært brukt i et snaut år i all slags vær, og det har så langt fungert fint.

Fleksibel montering

På tur med hunden, kobler jeg gjerne lampa på utstyrsbeltet jeg uansett har rundt midjen. Hikebeamen passer like så greit på en solid brystreim på tursekken, om du vil ha lyskilden høyere opp.

Som navnet tilsier, kommer lykta best til sin rett under rolig marsj. Du kan enkelt hekte den av og sette den fra deg for å rigge telt eller lage mat, men mange vil nok oppleve at en klassisk hodelykt er bedre til akkurat slike oppgaver.

Solid lys

Produsert i polypropylen og sort metall, tåler lampa en trøkk. Maksimal styrke er 400 lumen på hovedpæra, samt 100 lumen på to sidepærer. Velg om du vil ha sidelysene av eller på, samt hvorvidt hovedpæra skal tenne. Du kan også velge forskjellige lysstyrke på alle sammen. 

Takket være sidelamper og en liten «brem» øverst på lampa, får du en lyssone på vel 180 grader uten å snu på kroppen. Det hindrer også at du blender tobente turkamerater. På største styrke, kan du fint se rundt 100 meter fram.

Hikebeam by Beltlamp

Bærbar lykt som festes på belte, brystreim og lignende.

Vekt: 380 gram, lykt, kabler, powerbank med veske

Maks lysstyrke: 400 lumen

Batteritid: Ca 6 timer på full styrke med tilkoblet powerbank, kortere i minusgrader.

Farge: Sort

Pris: kr 1475,-

Leverandør: Beltlamp.no

Karakter: 5

Oppsummert er dette en behagelig turlykt for alle som ikke sprinter i mørket. Personlig går jeg ikke tilbake til å vri på topplokket titt og tett for å veksle mellom å lokalisere bikkja og finne riktig fotfeste i mørket. Hikebeamen løser jo begge deler.

Powered by Labrador CMS