Annonse

Test av Sea To Summit turhåndklær

Vi har testet tre ulike turhåndkleder fra Sea to Summit.
Vi har testet tre ulike turhåndkleder fra Sea to Summit.

Effektiv tørk

Jeg trodde turhåndklær var ubrukelige greier. Nå vet jeg bedre.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

For mange år siden kjøpte jeg et turhåndkle for å spare plass i sekken.

Men da det viste seg mest egnet til å flytte vannet rundt på kroppen, ble det liggende ubrukt i skapet. Ikke før jeg møtte noen som hadde med seg en nyere variant de snakket varmt om, ga jeg konseptet en ny sjanse.

Sea To Summit har tre typer som går under navnene Airlite, Pocket og Tek. Det første er det letteste, det siste er det tykkeste og mest frotté-lignende. Min favoritt ble Pocket.

Fjærlett fille

Airlite-varianten er fjærlett og blåser av gårde ved det minste lille vindpust. Det tynne stoffet blir fort mettet av vann, slik at det må vris opp for å fungere som håndkle.

Test: Ny utgave av kokesettet Snønix Titan

Så lite plass som det tar, er det likevel et imponerende produkt for den som virkelig skal spare volum og vekt, men samtidig vil tørke seg med noe annet enn T-skjorta.

Tja til Tek

Tek-varianten er den som i størst grad prøver minne om et vanlig håndkle, og lykkes bare sånn passe. Alt stoffet gjør at håndkleet suger opp mye vann, men Tek oppleves likevel fort vått, så tørkeeffekten blir begrenset.

Håndkleet veier også nær dobbelt så mye som Pocket-varianten, men «luksusen» det reklameres for, og mykheten jeg forventet, sto ikke i forhold til vektøkningen og den ekstra plassen i sekken.

Plass i lomma

Pocketutgaven overoppfylte alle mine forventninger. Stoffet er både mykt og deilig, og det suger til seg vannet raskt og effektivt, uten å bli nevneverdig mettet for vann.

Test: Turstolen Vidda Camper gjør jobben - men blir fort slitt

Etter å ha tørket hele kroppen, er det bare å vri opp for videre bruk, om man må dele på godene. Om jeg skulle valgt et av Sea to Summit-håndklærne i dag, ville jeg valgt Pocket-varianten i størrelse XL (75x150) cm. Det veier 175 g mot 112 g i størrelse L (60x120).

Den ekstra vekta på 63 gram er absolutt verdt komforten. Og er du av den blyge sorten, er håndkleet akkurat stort nok til at du kan skifte i ro og mak uten å risikere å vise fram edlere deler.

Håndklærne kommer med praktiske hemper som kan kneppes på en grein eller på sekken. Heretter blir nok de vanlige badehåndklærne liggende hjemme.

Turhåndklær fra Sea to Summit

Kompakte og raskt tørkende turhåndklær

Leverandør: Sea To Summit, seatosummit.eu

Sea to Summit Pocket Towel
Størrelse L: 60x120 cm
Vekt: 112 g
Pris: kr 319,-

Karakter: 6

Sea to Summit AirLite Towel
Størrelse L: 60x120 cm
Vekt: 67 g
Pris: kr 299,-

Karakter: 4

Sea to Summit Tek Towel
Størrelse M: 50x100 cm
Vekt: 200 g
Pris: kr 249,-

Karakter: 3

Det er noe størrelsesforskjell på modellene Tek, Pocket og Airlite.
Det er noe størrelsesforskjell på modellene Tek, Pocket og Airlite.
Powered by Labrador CMS