Annonse

Test av Baschieri & Pellagri Valle Steel 32 Extra Velocity

Baschieri & Pellagri Valle Steel 32 er en stålpatron med høy hastighet og relativt god spredning.

Rask og rimelig stålpatron

Baschieri & Pellagri Valle Steel 32 leverer akseptable skuddbilder til en overkommelig pris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I tiden framover vil vi se nærmere på blyfrie haglpatroner på markedet. I forrige runde med blyforbud var ikke stålhagl særlig høyt aktet blant jegere flest. Men det har rent mye vann i våtmarken siden den gang, og produsentene har hatt noen år på å finslipe stålpatronene.

Kanskje de er blitt et hakk bedre? I alle fall er de fremdeles nederst på prisstigen.

Nedbrytbar hylse

Baschieri & Pellagri Valle Steel 32 er en jaktpatron med stålhagl. Forladningen er en plastkopp med splitt i sidene og en liten støtpute mot kruttet. Den er laget i et materiale som brytes helt ned i terrenget.

Hylsa er stjernebrettet i toppen, og har en vanlig stålculot. Stålhaglene er svært jevne i størrelse, og varierer bare med 0,05mm. Gjennomsnittsdiameteren på 3.02 mm ligger nærmere nr. 5 enn den oppgitte nr. 4 selv for stålhagl. 

Patronene hadde jevn mengde hagl, og rommer rundt 280 stk.

Hastigheten var jevnt høy, og jeg målte over de 440 meter pr. sekund som er oppgitt på pakka. Skuddbildene var like gode som i en gjennomsnitts blypatron, men diameteren var som forventet et lite hakk mindre. På 20 meters hold satt min Beretta Silver Pigeon ca. 80 cm svermer med 1⁄4 choke, mens med 1⁄2 choke krympet de til 65 cm.

Rekkeviddeangst

Dette er patroner som også vil fungere fint på både skogsfugl og rype. Begrensningen med stålhagl er fremdeles rekkevidden. Dessuten er stål i tømmeret sagbrukets mareritt, og haglene rikosjetterer ved treff mot stein. Pass derfor gjerne på å ha himmel bak fuglen når du skyter.

Dette er en patron som bare må brukes i hagler som er godkjente for stålhagl, stemplet med en fransk lilje eller bokstavene CIP på pipene. B&P Valle Steel 32 er en god og rimelig patron med høy hastighet og greie skuddbilder.

Den er et godt valg egner for den som regner med å skyte mange skudd i fuglejakta.

Baschieri & Pellagri Valle Steel 32 Extra Velocity

Haglpatron med stålhagl i kaliber 12/70 mm 70 mm hylse med 16 mm høy base. Hagl- kopp i nedbrytbart materiale. Testpatron i hagl nr. 4. Pakker à 25 patroner.

Diameter snitt: 3,02 mm

Hagl pr. patron: ca. 280

Haglvekt snitt: 32,5 g

Hastighet: ca. 450 m/s Pris: kr 10,- pr. stk.

Leverandør: Magne Landrø AS, landro.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS