Annonse

Test av Nitedals Ekspress Bismuth 36 g nr. 3

Her er patronene avbildet utenfor boksen sin.
Nitedals Ekspress Bismuth 36 g nr. 3 er en haglpatron som gir god dekning og jevne hagl.

Patron for sky skogsfugl

Nitedals ekspress er en skogsfuglpatron med navn og innpakning som appellerer til norsk jakttradisjon. De er produsert av Nobel Sport i Spania. Patronene har grønn plasthylse med stjernebretting, middels høy culot og en dempet haglkopp av plast.

Publisert

Haglene er svært runde og jevne i størrelse til å være laget av vismut. Pakka angir 36 gram hagl, men testpakka inneholdt bare 34 gram i snitt. Dette gir 140 vismuthagl på 3,7 mm i diameter. Pakka lover 165 hagl. 

Patronene satt litt trange skuddbilder på rundt 65 cm på 20 meters hold, skutt med en Beretta Silver Pigeon med ¼ choke. 

Dekningen var jevn, med få randhagl. Hastigheten på ladningen var tett oppunder de oppgitte 410 meter per sekund. Skutt i gelatin ble rundt en tredel av haglene splittet i flere biter, som i snitt ga halv inntrengning i forhold til hele hagl. 

Fragmentene var store nok til å bidra til felling ved treff i vilt. De hele haglene ga jevnt dyp inntrengning, og gikk ca. 5 % dypere i gelen enn to ulike skogsfuglpatroner med blyhagl (36 gram bly Nr 4, 385 m/s).

Dybden tilsvarte bredden av en tiur. Antall hull i skivene stemte med antall hagl i ladningen, så fragmenteringen skjedde kun ved anslag. Nitedals Ekspress Bismuth er en kraftfull skogsfuglpatron som passer når fuglen letter på litt hold.

Nitedals Ekspress Bismuth 36 g nr. 3

Haglpatron kaliber 12/70 mm med vismuthagl. Stjernebrettet plasthylse, haglkopp med støtdemping. 15 mm culot. Leveres i haglstørrelse 2, 3, 4 og 5 i 10 skudds pakning.

Ladning: 34 g, oppgitt 36 g

Haglstørrelse: nr. 3, diameter 3,7 mm

Utgangshastighet: 405 meter per sekund

Antall hagl: 140

Pris: kr 36,90,-

Leverandør: Hell Events AS, www.hellevents.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Jevne og runde hagl
  • Jevn dekning

Minus

  • Litt trangt skuddbilde
  • Noe fragmentering ved anslag
  • Litt lettere og færre hagl en oppgitt i testpakka
  • Karakter: 4

Powered by Labrador CMS