Annonse

Test av RWS FE-Load

Test av stålhagl RWS FE-Load.

Duplex i stål

Haglpatroner med to forskjellige haglstørrelser i samme ladning har dukket opp med jevne mellomrom. Vi har testet en variant med stålhagl.

Publisert Sist oppdatert

Teorien er at samme patron kan brukes under jakt på vilt av svært varierende størrelse. Eksempelet er skogsfugljakt der småhaglene dekker behovet for å felle ei orrhøne, mens gammeltiuren også får det som trengs med de færre, tyngre haglene.

Miljøvennlig alternativ

Nå er RWS ute med en moderne og miljøvennlig duplexladning med stålhagl, kalt RWS FE-load. Patronen inneholder 36 gram hagl, hvorav 22 gram tinnbelagte hagl nr. 4 og 14 gram rødlakkerte hagl nr. 2. 

De siste ligger forrest i den gjennomsiktige plasthylsen. Patronene må bare brukes i hagler godkjent for stålhagl.

Ujevn hastighet

Under testskyting ga patronene en svermdiameter på snaut 70 cm på 20 meters hold og kvart trangboring. Dette er noe mer åpent enn mange stålpatroner gjerne viser. Årsaken kan være en noe slapp utgangshastighet til stålpatron å være, på 390 meter per sekund. 

Det var også stor variasjon i hastigheten med nær 20 m/s mellom raskeste og tregeste. Skuddbildene hadde noen større åpne luker i svermen, og var tettest i midten. De grovere nr. 2 haglene fordelte seg derimot jevnt i svermen.

Stiv stålpris

RWS FE-load er en miljøvennlig og lovlig jaktpatron med duplexladning i ny innpakning. Den kan fungere greit som skogspatron eller kombinert ande- og gåsejakt, men med den forholdsvis høye prisen et steget moderat opp til en vismutpatron, som gjerne har bedre egenskaper.

RWS FE-Load

Haglpatron kaliber 12/70 mm. Gjennomsiktig plasthylse med haglkopp i plast. Fronten er rullekrympet med plastskilling over haglene.

Ladning: 36 g

Gjennomsnittshastighet: 390 m/s.

Haglstørrelse: 22 g nr. 4 (3,3 mm) og 14 g nr. 2 (3,8 mm)

Culot: 22 mm

Pris: kr 17,90 per stykk

Leverandør: Norma AS

Karakter: 3,5

Powered by Labrador CMS