Annonse

Test av Garmin Epix Pro Gen 2 51 mm Sapphire Titanium 6

Garmin Epix Pro Gen 2 51 mm Sapphire Titanium 6, er en
Garmin Epix Pro Gen 2 51 mm Sapphire Titanium 6

Episk god på armen

Med andre generasjon Epix Pro, gjør Garmin veldig mye riktig i smartklokkesegmentet, særlig for oss jegere og fiskere.

Publisert

mystisk vis havnet denne testklokka på håndleddet til en reinsame i tre måneder, som etter mye purring returnerte den med tungt hjerte. En toppturentusiast strøk til fjells og ble der til snøen (og skiføret) hadde smeltet bort. 

Han angret bittert, fordi forholdet til hans egen Fenix neppe kom til å bli det samme igjen. Du skjønner tegninga, Epix Pro er på mange måter i en klasse for seg.

En skjerm som varer

De fleste multisportklokker – også fra Garmin – har hatt noe småkjipe skjermer. Dette gjelder særlig sammenlignet med Apples nye Ultra 2, en ekstremklokke med nydelige touchskjerm i oled. 

Nå har Garmin svart med en serie klokker Apple trolig vil ha problemer å følge i felt. Årsak? Med variert bruk i felt, inkludert GPS, klarer Epix-en 14–15 dager uten lading. På papiret skal den klare hele 30 dager i GPS-ekspedisjonsmodus (ikke testet).

Passer «alle»

Klokka har tre ulike størrelser, samtlige med responsive farge- og lyssterke skjermer i amoled. Det finnes også tilvalg som påvirker den endelige prisen på klokka, f.eks. fiberforsterket polymerramme og bakdeksel av titan. 

Den største skjermen har en diameter på 51mm, og er en drøm å bruke. Kartbladene vises lynkjapt, og takket være størrelsen, har Garmin fått plass til et ekstra stort batteri. 

Det gir rå brukstid, selv med hyppig bruk av multiband GPS. Nevnte jeg at du selvsagt kan koble på en hundepeiler, og at klokka har lommelykt?

Forbedringsmuligheter

Med en vekt på 88 gram, oppleves klokka lett på armen, og vi tar neppe for hardt i når vi påstår at dette er en av de beste multisportklokkene som nå finnes på markedet. 

For alle som ferdes i villmarka, er den også et praktisk tillegg til Garmins stadig voksende økosystem. 

Selv om klokken har det meste, er det likevel lov å drømme om trådløs lading, mikrofon og høyttaler og støtte for LTE. Med sistnevnte trenger du ikke alltid ha med deg telefonen, f.eks. på joggetur, for å bruke noen av klokkas interaktive funksjoner.

Garmin Epix Pro Gen 2 51 mm Sapphire Titanium 6

Multisportklokke som kan linkes opp mot telefoner og Garmins brede økosystem. Har pulsmåling, aktivitetsprofiler, multibånd GPS, innebygget kart, lykt, integrert sporingsfunksjon, nødvarsel med mer

Skjerm: Amoled, 454 x 454 piksler

Batteritid: 31 dager i smartklokkemodus, ca. 15 dager med variert bruk ink. GPS og kart

Lading: Kun med original Garmin kabel

Vekt: 88 gram med reim

Vanntetthet: 100 meter

Minne: 32 GB

Ytre mål: 51 x 51 x 14.9 mm

Skjermdiameter: 35,56 mm

Pris testmodell: kr 12 699,- (med sort reim)

Leverandør: Garmin Norge AS, www.garmin.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Svært god skjerm
  • Suveren batterikapasitet
  • Kan samhandle med håndholdte GPS, hundepeilere og båtelektronikk

  • Nødvarsel

Ting å tenke på

  • Dyr

  • Ikke trådløs lading

  • Ikke mikrofon/høyttaler eller LTE

  • Kjent, men smått tungvinn menystruktur

  • Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS