Annonse

Test av Garmin Instinct 2 Solar smartklokke

Test av Garmin Instinct 2 Solar smartklokke
Garmin Instinct kommer i to størrelser. Den minste heter Garmin Instinct 2S. Personlig foretrekker jeg denne størrelsen, men her er smaken som baken.

Smart «lillebror» fra Garmin

Fungerer «lillebror» Instinct 2 godt nok for den gjengse jeger og fisker?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Da Garmins Tactix kom på markedet for mange år siden, gledet jeg meg til å få en smart GPS på håndleddet. Men begeistringen ga seg fort, da jeg rett og slett ikke syntes klokka var enkel nok i bruk. Klumpete var den også, for ikke å nevne batte- rikapasiteten.

Derfor var jeg spent da Garmin slapp Instinct 2 Solar, den vesentlig mer prisgunstige lillebroren til toppmodellene i Fenix, Tactix og Epix-serien. Vil en klokke til «halve prisen» gjøre jobben?

Et hav av funksjoner

Lista over funksjoner Instinct-modellen har å by på, kan oppleves lang som et vondt år. Du kan velge mellom aktiviteter som snowboardkjøring, buldring, SUP-padling, styrketrening og mye (!) mer. Ved første øyekast kan dette havet av valgmuligheter virke litt vanskelig å komme inn i.

Test: Garmin Fênix 5 GPS

Godt da at Garmin har gjort det enkelt å plukke ut de programfunksjonene, kalt widgets, man vil ha lett tilgjengelig på klokka.

Viktigst for våre lesere er kanskje widgetene «Jakt» og «Fiske», der du blant annet kan lagre GPS-koordinater for hvor du la fra deg sekken på reinsjakt eller fant en god fiskeplass, samt muligheten for å spore tilbake til utgangspunktet ditt. Særlig liker jeg at klokka har forhåndslagret smarte navneforslag for punktene du ønsker å lagre, som «feiiing», «dyrespor» eller «jakttårn».

I tillegg er det nyttig å sjekke tidspunkt for demring og skumring, kunne lese av høydemeter og bruke kompasset. Klokka fungerer selvsagt godt med Garmins hundepeilere, og viser at hunden har tatt stand, samt retningen hunden står i. Astro 320, Alpha 50, 100, 200 og 200i sender data til dogtrack-widgeten, som Instinct-serien har støtte for å bruke.

Klokka har forhåndslagret smarte valg for jegere som ønsker å lagre veipunkter underveis.

Liten og fleksibel

Klokka kommer i to størrelser, med en diameter på henholdsvis 40 og 45 mm. Velger du den minste, heter modellen Instinct 2S, istedenfor Instinct 2. Den bygger da også lavere på håndleddet, siden høyden minker fra 14.5 mm til 13.3 mm.

Dette er en robust og lett smartklokke som balanserer godt mellom å gi varslinger på det du måtte ønske: å være en god treningspartner om du vil komme i (eller beholde) formen, og et dugelig supplement for jegere både med og uten hund.

For all del, jegere som jakter på kjent mark, eller som har med det trygge papirkartet, vil også få glede av klokka. Noen fullblods erstatning til en håndholdt GPS er Instinct 2 imidlertid ikke. Men trenger du egentlig et kart på en så liten skjerm?

Etter at jeg ble varm i trøya, har det ikke vært et større savn.

Noen personlige ankepunkter: jeg opplever menyene som akkurat litt for trege, og Garminuniverset som en smule krevende å komme inn i. Kanskje burde man også kunne forvente touchskjerm på ei klokke som koster rett under 5000 kroner.

Når det er sagt, batterikapasiteten er rågod om du er flink til å skru av GPS-funksjonaliteten etter endt bruk, og med muligheten til å lade med sola er dette nærmest instinktivt en klokke å anbefale.

Garmin Instinct 2S Solar

Glass: Power Glass
Materialer: Hus og rem i fiberforsterket polymer
Størrelser: Urskiver på 40mm og 45 mm

Vekt: 53 g (med urskive på 45mm)

Leverandør: Garmin, garmin.no
Pris: kr 4999,-

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS