Annonse

Test av MSR Stove System Combo

Test av MSR Windburner turkjøkken
MSR Windburner er et kostbart turkjøkken med en jevn brenner og et fantastisk keramisk belegg, som etter ett år er like glatt og godt. Settet har mange gode løsninger, men også noen mangler vi ikke er like godt fornøyd med.

Høykvalitets turkjøkken med mangler

MSR Windburner turkjøkken er av ypperste kvalitet og lar deg lage mat til hele familien, selv i heftig vær. Til den stramme prisen burde imidlertid en god oppbevaringsløsning og en piezo-tenner fulgt med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I fjor (J&F 7-19) testet vi Windburner Personal 1.0L. Den geniale og kompakte enheten har også medvirket i denne testen. Begge er nemlig en del av et lukket system, hvor man på godt og vondt, kun kan benytte brennere og kjeler med «Windburner-ring» på. De er dog bygget litt forskjellig. Mens Personal også er kompakt og rask, er Stove System Combo et mer vinglete system å pakke med seg, men særdeles godt å lage mye og god mat med.

Settet består av en brenner og en 2,5 liters gryte av aluminium med keramisk belegg, hvor en standard gassboks og brenneren får plass inne i gryta. I tillegg har settet Windburner Ceramic Skillet – en god stekepanne i samme materialutførelse som gryta. Sistnevntes «plass» i systemet er kun under Windburner Stock Pot gryta på 4,5 liter, og blir derfor et underlig tillegg når kompakthet er en del av Windburners idé og styrke.

Det at samtlige deler leveres uten polstring eller oppbevaringsposer, er litt rart. Keramikkbelegget er svært robust, men hvorfor utsette det for direkte kontakt med metall som klirrer inne i gryta mens man går? For sikkerhets skyld la vi brenneren i en bomullpose, slik at dunkingen forsvant og slitasjen ble mindre.

Settet består av tre deler som kan pakkes i hverandre. Stekepanna havner utenfor og gjør at alt av brennere, håndtak og gassbokser rasler løst under transport. Vi synes det er rart at settet ikke leveres i et eget etui, og savner en løs eller fast piezo-tenner.

Ser vi bort fra den rare pakkeløsningen, gir komboen et godt utgangspunkt for å lage mye god mat for opptil fire personer. Eier man også en 1 liters (Personal) eller en 1,8 liters (Dual Pot) enhet, en Stock Pot gryte, eller best av alt; alt sammen, er man svært godt rustet for kokkelering, effektivt og kompakt: Personal 1l går opp i 1,8L-enheten, og 2,5L gryta går opp i den store Stock Pot-gryta.

Helt til slutt finner også stekepanna plass, og smetter fint under lagsgryta. Få matcher totalpakken Windburner leverer.

Brennerens lydløse og jevne varmefordeling og vindstabilitet er fantastisk. Enkle klipsbein og en automatisk fordelingsventil, som hindrer overbruk av gass, fungerer fint. Et pluss/minussymbol til styrkejustering savnes, men ikke så mye som en piezo-tenner.

Grytelokket i aluminium har et praktisk gummihåndtak med luftinntak og «pasta-dreneringshull». Den hendige rullelåsen holder lokket på plass. Det avtakbare håndtaket fungerer utmerket og kan klipses på lokket for transport. Innvendig har gryta desilitermål.

Pakken blir bare bedre jo flere enheter du kjøper. Det er likevel kjipt at ingen andre gryter kan brukes i systemet, siden luftsprederen sitter i grytene og ikke i brenneren.

MSR Stove System Combo

Klassisk turkjøkkensett med brenner, kjele og stekepanne.

Brenneren har trykkregulator og varmeutløsningsmekanisme som slår seg av ved overoppheting, klassisk justeringsmekanisme og uttrekkbare støttebein.

Koketid, 1 liter vann: 6,2 min. 

Gryten rommer 2,5 L og koker ca. 18 L pr. gassboks (MSR Isopro 227g). Stekepannen er 21,5 cm.

Begge leveres med avtakbart håndtak og er laget av aluminium med innvendig keramisk innlegg.

Totalvekt u/gass: 830 g.

Pris: kr 3699,-

Leverandør: Varri AS, tlf. 22 71 92 00, www.varri.no

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS