Annonse

Test av Shimoda Action X70

Vi har testet fotosekken Action X70 fra Shimoda over lang tid.
Vi har testet fotosekken Action X70 fra Shimoda over lang tid.

Sekk for actionfotografer

Er du en fotograf som er mye ute på tur, er dette sekken for deg.

Publisert Sist oppdatert

Å finne den optimale kamerabagen – eller mer presist: kamerasekken – har aldri vært lett. Men dette er den mest ergonomiske kamerasekken jeg har vært borti.

Noen kamerasekker er mer som tursekker med et rom for kamera, der det å finne fram fotoutstyret er en hel prosess i seg selv. Da kan du glemme øyeblikksbildene. Denne sekken har to innganger til kamerarommet, og to innganger til «klesrommet» i toppen. I tillegg gir en ekstra sidelomme deg enda raskere tilgang til kameraet ved behov.

Pakkesel

Om turen går gjennom skredterreng, kan du lett feste spade og søkestang på utsiden av sekken. Isøks og ski kan du fint stroppe på sidene. Du kan ha opptil tre drikkeflasker utenpå sekken, om ikke du velger å benytte en drikkeblære av typen Camelbak, som sekken også har muligheten for. Brystlommer til mobil eller jaktradio, har den også. 

PC-rommet ligger inntil ryggen, slik at vektfordelingen blir god. Sekken har i det helle tatt et utall smarte løsninger.

Ekstra innmat

Innmaten, som beskytter kamerautstyret, må kjøpes separat. Til gjengjeld kan du velge den løsningen som passer ditt behov best: Skal du ha mest kamerautstyr eller mest klær? I redaksjonen har vi en «core unit» i størrelse medium. 

Den oppleves som litt liten når den store telelinsa skal med i tillegg til en liten drone. Eller når et favorittobjektiv trenger å få plass i tillegg til standardutstyret.

Tilpasningen av innmaten er et lite puslespill, da veggene er stive. Fra andre kamerasekker er jeg vant med at veggene er litt mykere, slik at et objektiv forsiktig kan presses ned i sekken – og slik få plass likevel. Action XC 70 er litt mindre fleksibel i så måte.

Tåler mye – men ikke alt

Stoffet, som er vannavstøtende nylon med ripstop, gir inntrykk av tåle det meste. Men her må det understrekes at det er kun sekkens bunnpanel som er vanntett. Stoffet er mer egnet til å tåle regn og ligge litt i snøen. 

Ikke legg sekken i bunnen av en båt eller på is med overvann, da trekker vannet fort inn og ødelegger utstyret om du er uheldig.

Shimoda Action X70

Kamerasekk for aktive fotografer.

Mål: 31x59x23cm(40liter)

Materiale: Ripstop nylon

Vekt: 2,3 kg

Pris: kr 3625,- uten innmat / kr 900,- for innmat i størrelse M

Leverandør: Bresson

Karakter: 5.5

 

Powered by Labrador CMS