Annonse

Test av Photo Hide Buteo Mark II fotoskjul

Test av Photo Hide Buteo Mark II fotoskjul
Kamoteltet er godt utstyrt med luker. Disse er godt utformet med tanke på objektiver.

Knapt, men godt kamuflasjetelt

Er du naturfotograf? Da bør du sjekke ut dette kamoteltet. Kort oppsummert er det godt utstyrt, men ganske trangt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vi har testet et kamuflasjetelt fra Buteo Photo Gear, spesielt konstruert for naturfotografering. Teltet, Buteo Mark II, er av pop up-typen – en konstruksjon mange jegere og naturfotografer er blitt godt kjent med de seinere åra.

Buteo Mark II er spesiallaget for naturfotografering. Buteo er mindre og lettere enn «Dog House»-typene som finnes på markedet.
Buteo Mark II er spesiallaget for naturfotografering. Buteo er mindre og lettere enn «Dog House»-typene som finnes på markedet.

De større teltene, som Ameristeps Dog House, m.fl., med bunnmål på 160x160 cm, har man akkurat nok plass til å sove i. Dette fototeltet måler kun 115x115 cm, og er dermed bare egnet for selve posteringen. Og her er vår viktigste innvending: Du får akkurat plass til deg selv, kamerastativet og det mest nødvendige av tilleggsutstyr.

Naturfotografer vet at det kan bli mange timers venting der man faktisk ikke kan gå ut av teltet. Det betyr bl.a. medbragt tisseflaske. Du vil nok få til slike nødvendigheter i Buteo – vi hadde nær sagt på håret. Men et bunnmål på f.eks. 130x130 cm hadde vært å foretrekke.

Våre pluss, sammenliknet med Dog House og Friluftsmagasinets Pop-Up telt og Sitting Hide: Buteo er utstyrt med luker som er spesielt konstruert for objektiver. Det er også flere, små titteluker. I tillegg er det betydelig lettere, mindre i sammenpakket tilstand – og mer praktisk enn Sitting Hide (J&F 7/18).

Et annet pluss mht. fotografering, er at du kan bestille «sluse/snabel» til å montere på lukene som tilleggsutstyr. På den måten vil ikke fugl kunne se en eneste bevegelse fra teltet.

Som med alle slike telt er det mange spinkle løsninger (glidelåser, plugger, bardunfester, osv.), men alt i alt er teltet verdt prisen.

Photo Hide Buteo Mark II

Lite og lett pop up fotoskjul for en person. Skjulene er utviklet for fotografering.

Bunnmål: 115x115 cm 

Høyde: 147 cm. 

Vekt: 2,9 kg.

Pris: kr 1490,-

Leverandør: Natur og Fritid AS

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS