Annonse

Genetisk viktig ulv tilbake i ulvesonen

En ulv har vendt tilbake til ulvesonen etter et lengre opphold i Rendalen. 1. mars var den tilbake i Kongsvinger, melder Miljødirektoratet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Ulven har fortsatt ikke slått seg til ro lenger enn fjorten dager i samme område. Det lengste oppholdet hadde den i månedsskiftet januar-februar da den oppholdt seg i fjellet i Rendalen kommune, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet.

Den GPS-merkede ulven er nå i Kongsvinger-området, skriver direktoratet i en pressemelding.

I november i fjor befant ulven seg i reindriftsområder i Engerdal, nord i Innlandet fylke, der den tok tre reinsdyr. Som en følge av dette ble det besluttet å flytte den.

Ulven ble bedøvet, påsatt GPS-sender og kjørt i bil til et skogområde i Kongsvinger kommune hvor den ble sluppet fri.

Etter flyttingen har den vandret mye rundt, og i januar i år vandret den inn i områdene til Rendalen Renselskap i Rendalen kommune. Dette ligger noen få mil unna stedet i Engerdal kommune som den ble flyttet fra i november.

12. februar forlot den Rendalen og har siden vandret i ulvesonen i Norge og i Sverige.

Miljødirektoratet vurderte i januar søknader om felling av ulven. Det ble ikke gitt fellingstillatelse, men direktoratet varslet at ny flytting kunne være et aktuelt tiltak.

1. mars var ulven tilbake i Kongsvinger kommune og oppholdt seg ikke langt fra området der den ble sluppet fri i november.

– Det er bra at ulven er tilbake i ulvesonen som er det området hvor Stortinget har bestemt at ulven skal ha sitt leveområde. Vi har per idag ikke informasjon som tilsier at ulven har slått seg til ro og etablert seg, men vi håper at det vil skje i løpet av våren, sier Knut Morten Vangen.

Powered by Labrador CMS