Annonse

Jeger dømt i Høyesterett

Mistet jaktrett og må sone i fengsel

Jegeren som skjøt en fjellrev i fangstbås i Rogaland i 2019 er nå dømt i Høysterett.

En jeger i 40-årene er i Høyesterett dømt til 60 dagers fengsel for å ha drept en fjellrev i Rogaland i 2019. Mannen trodde han skjøt en albinorødrev.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Mannen ble i fjor dømt både i tingretten og i lagmannsretten til 90 dagers fengsel og fratatt retten til å jakte i tre år for å ha skutt det utrydningstruede dyret, men han anket videre til Høyesterett.

Jegeren har erkjent at han skjøt fjellreven, som var fanget i en fangstbås han hadde satt opp, men sa at han trodde han hadde skutt en albinorødrev.

Les også: Felling av utrydningstruet fjellrev ender i Høyesterett

Forsvarer John Christian Elden påpekte i Høyesterett blant annet at det ikke tidligere er påvist fjellrev i Rogaland, og at den nærmeste observasjonen av fjellrev i 2015 var i Bykleheiane i Agder over 10 mil unna.

Høyesterett mener likevel at jegeren handlet grovt uaktsomt, og at han burde ha forsikret seg om hvilken art det var før han skjøt fjellreven, som det kun finnes rundt 300 individer av i Norge.

Les også: Rekordmange valpekull for fjellreven i 2018

De reduserte likevel straffen, og satte den til 60 dagers ubetinget fengsel. I tillegg ble mannen fradømt retten til å jakte i ett år. 

Powered by Labrador CMS