Felling av utrydningstruet fjellrev ender i Høyesterett

Høyesterett skal vurdere saken til 40-åringen som i lagmannsretten ble dømt til 90 dagers fengsel for å ha skutt en fjellrev.
08. desember 2021

Høyesterett skal vurdere saken til 40-åringen som i lagmannsretten ble dømt til 90 dagers fengsel for å ha skutt en fjellrev, som er en utrydningstruet art.

Jegeren forklarte i lagmannsretten at han trodde fjellreven var en albinorødrev-valp. Fjellreven ble skutt i Lund kommune i Rogaland.

Den sentrale vurderingen for Høyesterett blir om mannen handlet forsettlig eller grovt uaktsomt da han skjøt fjellreven. I så fall kan han straffes. Vanlig uaktsomhet er ikke tilstrekkelig.

I lagmannsretten ble han også fradømt retten til å jakte i tre år.

(©NTB)

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skytebaneregister i boks

Etter et års møysommelig arbeid, er NJFF klar med en oppdatert oversikt over alle landets jaktskytebaner.

Usikre utsikter for buejakt i Danmark

Manglende innrapporteringer fra forsøksordningen med buejakt på storvilt i Danmark gjør at jakta forlenges til 31. august. Deretter blir det avgjort om jaktformen blir endelig tillatt eller forbudt.

Slik tar du vare på jegerprøvekandidaten

Av de rundt 10 000 kandidatene som avlegger jegerprøven årlig, strever over halvparten med å komme seg på jakt. – Tilrettelagte jakter og skytebaner er nøkkelen for å huke tak i ferske jegere, fastslår leder i Skien JFF, Ole Martin Meland.

På forsiden nå