Annonse

Test av Guideline Easy Fold II Net

Her bruker fiskeren håven Guideline Easy Fold II Net for alt den er verdt! Flott natur ved et lite vann på en ellers regntung dag.
Her bruker fiskeren håven Guideline Easy Fold II Net for alt den er verdt!

Spretten foldehåv med festetrøbbel

En stor håv slenger gjerne rundt og fester seg i alt mulig på tur. Da kan en sammenleggbar variant være løsningen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg fikk min første foldehåv med plastetui i 1997. Siden har den vært en favoritt når jeg fisker med sekk på ryggen, eller skal pakke veldig lett på fisketur. I bellybåt og kano har den også vært grei. Med Guidelines nyeste sammenleggbare spretthåv, tenkte jeg det var på tide å prøve noe nytt.

Første tur – som skapt for håven

Håven ble like så greit med til Kautokeino på fiske etter harr, ørret og røye. Deler av distansen ble tilbakelagt til fots og i packraft. Håven har litt liten åpning, men den praktiske størrelsen overvant behovet for en større fast håv. Fisket var godt, og håven ble prøvd i alle tenkelige situasjoner. 

Nå har snart ett år gått, og håven har også blitt brukt mye etter sjøørreten. Funksjonsmessig er den helt topp, og det er kun ett moment som skaper irritasjon; og det er mekanismen for å feste håven i neoprenfutteralet. 

Her må man bruke begge hender for å tre en slags hempe over håndtaket på håven – og da er jo litt av vitsen borte. En trykknapp, en borrelås eller produsentens egen løsning på en eldre versjon av håven, hadde alle fungerte vesentlig bedre.

Rimelig og smart system

Håvene fra Guideline, som alle er fordelaktig priset, kan bytte håndtak seg imellom. Det betyr at du med enkle grep kan sette på et praktisk teleskophåndtak som mellomleddet på håvstanga. 

Det gir gode muligheter når du er fremme på fiskeplassen, enten du ønsker å bruke den som en vanlig håv, hengende på ryggen eller liggende i båten.

Håven har tre deler, fra venstre: stanga, i midten har vi selve håven, mens til høyre har vi futteralet.
Håven har tre deler, fra venstre: stanga, selve håven (i midten), og futteralet til høyre.

Velfungerende

 Med unntak av den dårlige festeløsningen i futteralet, leverer håven på alle områder. Størrelsen er og blir en smakssak, men jeg tror mange fiskere ville blitt svært glade om produsenten lagde ytterligere en modell med større åpning og tykkere fjærstål for bruk etter sjøørret og større fisk.

Guideline Easy Fold II Net

Klassisk sammenleggbar beltehåv i «bordtennisracketstørrelse». Knuteløst PE-nett og flat nettingbunn. Cordurabelagt futteral.

Vekt: 290 gram

Håvstørrelse: 37x30

Lengde utslått: 56 cm, 37 x 30 cm (håvåpning)

Lengde sammenlagt: 29 cm

Pris: kr 649,-

Leverandør: Guideline.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Kompakt og godt bygget
  • Fordelaktig priset
  • Mulighet for teleskopstang

Minus

  • Litt liten håvåpning

  • Dårlig festeklips

  • Trangt beltefest

  • Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS