Annonse

Test av Kinetic Drygaiter II

Holder tett

Kinetics toppmodeller kjemper mot rimelige modeller fra tungvektere som Simms, Vision og Guideline. Det er en tøff oppgave.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vi har testet Kinetic Drygaiter II i et snaut år i salt- og ferskvann. Vadebuksa har I all hovedsak levert bra. Den har ikke lekket en dråpe, og har fortsatt de viktigste funksjonene intakt. Det gjør den lett å like for mange.

Den hyggelige prisen gjør den også til en av de rimeligste på markedet i kategorien «3-lags pustende vader med neoprensokker».

Vil leke med de store

Kinetics kvalitetsbyks kom for et par år siden, og gjelder deler av sortimentet, inkludert vadebekledningen. Det har gitt Kinetic plass i noen av våre mest seriøse fiskeutstyrsbutikker. Med Drygaitor II, og den nye 5-lags buksa kalt X5 (foreløpig ikke testet), viser det danske merket at de både kan og vil levere bedre bukser framover.

Test: Orvis Ultralight Waders

Tøff konkurranse

I skrivende stund er kampanjeprisene deres med sko rimeligere enn nevnte konkurrenters kampanjer mange steder. Men som rein bukse, taper den både kvalitets- og priskampen. Spesielt er Visions rimeligste bukse, Atom, en knalltøff utfordrer. For maken til bukse, passform og gode strømper skal du lete lenge etter for 1839 kroner.

Legger du på 5–600 kroner, blir det enda bedre, med Tributary fra Simms. Sistnevnte er i vadebukseverdenen det Lamborghini er i bilverdenen.

Konklusjon

Drygaiter II fungerer fint, har hele 11 størrelser og vil passe de fleste. Det glatte og robuste stoffet har tålt normal bruk godt. uten å lekke. Vannet slipper ytterstoffet lett, slik at buksene tørker raskt.

Grusbeskyttelsene er romslige, og ryggselene er behagelige og kan festes rundt livet når buksen rulles ned.

Test: Patagonia Middle Fork

Strammingen i topp er litt simpel, og beltet burde vært elastisk. Lommen i front er romslig og god. Pris tatt i betraktning, er det meste som forventet.

Dessverre kan vi ikke si det samme om sokkene. I tillegg til dårlig passform, er de to sømmene på hælene lagt svært tett på hverandre, og det merkes godt når man går. En klar nedtur, og noe som kan føre til lekkasje på sikt.

Kinetic Drygaiter II St. Foot vadebelte og stor lomme i brystpartiet.

Pustende vadebukser med neoprensokker. Kommer i to fargevarianter og 11 størrelser.

PROxTEX membran med 20 000 mm vannsøyle og pusteeffekt på 5000MVP. 3-lags forsterkning fra lårpartiet og ned.

Leveres med festeanordninger for verktøy.

Har løst vadebelte og stor lomme i brystpartiet.

Pris: kr 1999,-
Leverandør: airpoint Outdoors, www.kineticfishing.com

Powered by Labrador CMS