Annonse

Test av Maxel Transformer F40CHL

Test av Maxel Transformer F40CHL.

Gullende god multisnelle

Nykommeren på snellefronten fra Maxel kan fort endre måten du fisker på.

Publisert

Disse kinesiske snellene med spenstig fargevalg er ikke så godt kjent på det norske markedet, men selges her hjemme gjennom Sportsfiskebutikken. 

Her har du muligheten til å få deg ei forseggjort snelle som få andre har maken til. Viktigere enn fargepryden er dog hvorvidt den fungerer i praksis, og etter en sesong med havfiske etter store, sterke arter, ser kvaliteten ut til å være like god som utseendet.

Ingen kinaplastikk

Hele snella er laget i metall, her er ingen plastikk å spore. Delene er i tillegg godt dimensjonert, slik at snella tåler en trøkk. Alt ligger på plass der det bør for å justere knarr og brems under bruk. Jeg valgte den nest minste modellen, størrelse 40, for å fiske lett på relativt grunt vann. 

Siden jeg likevel ville ha på 300 meter line, måtte jeg ned i dimensjon 0,28 for å få plass til alt, inkludert noen meter med monosene som backing/feste.

Med en karbonbrems som tåler hele 22 kilo, har snella krefter nok til store kveiter. Hvis du ønsker tykkere dimensjon på sena, anbefaler jeg å gå opp til størrelse 50 eller 60. Det er i praksis samme snelle, med litt større bredde. 

Vekta øker heller ikke mer enn henholdsvis 13 og 50 gram, og du får da betydelig bedre senekapasitet.

Solide saker

Snella er forholdsvis lett. Jeg vil tro størrelse 50 og 60 passer best til store kveiter og torskefiske under norske forhold. Utvekslingen på 5.8:1 passer perfekt til variert fiske, og det går lekende lett å sveive inn snøret, selv med stor motstand. 

Sveiven er utformet slik at den gir kraft til utvekslingen. Med sin ergonomiske utforming er den i tillegg god å holde i. Her er det bare å presse på!

Sensitiv

Knarren lager en høy og metallisk lyd, som er svært artig «musikk» under kjøring av fisk. Den kan selvfølgelig slås av under normal sveiving for å unngå tinnitus. Vær bare klar over at bremsen reagerer unødvendig kjapt på justering. 

Du bør stille forsiktig når du kjører byttet. Hovedinntrykket er likevel at kvaliteten forsvarer prisen.

Maxel Transformer F40CHL

Fargesprakende snelle som finnes i en størrelse mindre (30), og tre størrelser større (50, 60 og 70). Leveres med beskyttelsestrekk i neopren.

Vekt: 520 g

Kulelager: 8+2

Utveksling: 5,8:1

Linekapasitet (braid): 0,28 mm / 330 m

Brems: 22 kg

Pris: kr 5495,-

Leverandør: Maxelfishing.se

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS