Annonse

Test av Daiwa BG MQ 6000

Haspel til storskreien

Daiwa BG MQ 6000 er en haspelsnelle som tar tungt fiske og røff bruk på strak arm.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Mange foretrekker haspelutstyr også til stor fisk – langt til havs. Her har Daiwa levert en snelle til nettopp dette formålet. For å tåle langvarig bruk under tøffe forhold, er BG MQ-snellene er laget med overdimensjonerte innvendige drev. Dette skal både gi mer kraft til innsveivingen og lengre levetid på utstyret. Vi har testet en 6000- modell, som er godt dimensjonert for blant annet stor torsk, sei, lyr og lysing i havet, men også til gjedde og laks i ferskvann. I tillegg må den forventes å gjøre en habil jobb til mindre kveiter.

Stilfullt design

Snellene i BG MQ-serien leveres fra str. 2500 (typisk sjøørret) og helt opp til str. 20000 (typisk kveiter og mindre tunfiskarter). Designet er stilfullt med elementer i blankt og matt svart/mørkebrunt. Hele snella og spolen er produsert i aluminium. Bremsen består av karbonskiver. Sveiva har et overdimensjonert håndtak, som gir godt grep og masse kraft til innsveivingen. Vi la på Daiwa J-braid i 0,28 mm, og fikk da på 250 m sene. Det burde holde til det meste, men snella er kanskje enda bedre tilpasset 0,25 mm sene, da rommer den ca. 300 m.

Trygt valg

Vi har testet snella en hel sesong på storvokst torsk og lyr. Både sveiv og brems fungerer svært jevnt og gir et solid inntrykk. Utvekslingen på 5,7:1 oppleves som et allsidig og godt valg på denne størrelsen. Vår modell har manuell bøyle, de mindre modellene (2500 – 4000) har automatisk bøyle. Vi gir ikke full score, rett og slett fordi det finnes topp sneller i samme prisklasse, som er like gode og enda lettere (som Shimano Stradic, Daiwa Ballistic og Daiwa Caldia). BG MQ er like fullt et svært trygt valg for tøft fiske som sliter på utstyret.

Daiwa BG MQ 6000

PRODUKTFAKTA: Haspelsnelle beregnet på middels tungt fiske i hav og ferskvann. Seks kulelager. Utveksling: 5,7:1/101cm, linekapasitet (braid): 300 m 0,24mm, brems: 12 kg. Vekt: 435 g.

PRIS: kr 2495,-

LEVERANDØR: Daiwa Scandinavia. www.daiwa.com/Scandinavia/

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS