Test av Kinetic Battler FC

Dersom resten av Kinetics oppgraderte fiskestenger gir like mye stang for pengene som Battler CF gjør, ønsker vi dem hjertelig velkommen.
Dersom resten av Kinetics oppgraderte fiskestenger gir like mye stang for pengene som Battler CF gjør, ønsker vi dem hjertelig velkommen.

Knallstang

Kinetic har de siste årene jobbet for å ta steget fra et reint billigmerke, til å hevde seg i midtsegmentet. Med Battler CF har de virkelig lagt inn en god søknad.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Danske Fairpoint Outdoor eier og utvikler de etter hvert så kjente merkene Kinetic og Westin. Kinetics er for nybegynnere og folk flest, mens Westin er tiltenkt de mer aktive og proffe. Kvalitetsforskjellen har vært markant, men fra 2020 ønsket danskene å løfte Kinetic et hakk opp, og stilte med ny logo og en smellfeit katalog. I denne kom en rekke nyheter som skal operere i sjiktet opp til Westins laveste nivå. For å teste det «nye nivået» valgte jeg ut to av toppseriens fem modeller, en Kinetic Battler CF 9,3 fot til sjøørreten og en 10 fots 12–40 g til sjø, laks og gjedde. Nå, etter et snaut år, skal dommen felles.

Full klaff på første tur

Det skulle egentlig ikke mer til enn å holde stanga, se på komponentene og teste aksjonen i klingen, før man skjønte at noe hadde skjedd. Etter første tur med sjøørretstanga på 9,3 fot, var jeg overbevist. Dette kunne like gjerne vært en rimelig utgave i Westins allerede anerkjente «W» serier. Det er nesten så man lurer på om de har fått hjelp, eller i det minste inspirasjon, fra Westins utviklere og dere knallgode W3 serie.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.