Annonse

Test av Savage Gear SG4 Shore game

Lett stang til tung fisk

Shore Game fra Savage Gear retter seg mot kystfiske etter store og sterke arter, men stanga oppleves litt i stiveste laget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

I den etter hvert svært så omfattende SG4 serien fra Savage Gear, har vi testet ut Shore Game-modellen på 9 fot. Stanga er brukt til variert kystfiske fra både båt og land. Førsteinntrykket er at dette er en ekstremt lett stang – i likhet med de øvrige SG4-stengene.

Høye forventninger

Den har en fin lengde til variert fiske. Det anatomiske snellefeste er behagelig i bruk, og skaftet har god lengde. Stanga oppleves som balansert og solid ut av esken, og man tenker at den burde passe utmerket til sitt tiltenkte bruksområde.

Jeg har testet flere av SG4 stengene fra før, og både SG4 Ultra Light og SG4 Power Game er blitt blant mine favoritter til sitt bruk. Derfor var det litt skuffende at jeg ikke fant tonen med denne stanga.

Stortest: 14 reisestenger for havfiske

I stiveste laget

Den mangler rett og slett litt følsomhet under aktivt fiske. Jeg ønsker å kjenne selv de aller minste hugg i sluken/ jiggen under fisket, i så henseende opplevde jeg denne stanga som litt i stiveste laget. Den fungerer fint til å kaste med, og gir både lange og presise kast.

Test: Fiskestanga Kinetic Battler FC

Den er behagelig å kjøre fisk på, og inngir tillit med sin resolutte og raske aksjon. Men følsomheten manglet, og den fikk aldri noen plass blant favorittstengene til jiggfiske etter havabbor og lyr. Trolig vil den passe bedre til speedjigging etter sei, eller røft gjeddefiske med funbaits.

Test av Savage Gear SG4 Shore game

Todelt haspelstang rettet mot variert landfiske etter saltvannspredatorer. Leveres med stangtrekk.
Kategori: 15-42 g, rask aksjon
Stangmateriale: Toray karbon.
Snellefeste: Seaguide anatomisk plast/karbon/EVA.
Stangringer: Seaguide CCS stainless steel.
Lengde: 274 cm (9 fot) / 146 cm (todelt).
Vekt: 165 g.
Pris: kr 1999,-
Leverandør: Savage Gear
Karakter: 4

Powered by Labrador CMS