Annonse

Test av Stoked DH #9/10 14-fot

Lokker fram smilet

Fluestanga Guideline Stoked DH #9/10 14-fot evner å lokke fram smilet hos både nybegynnere og den mer erfarne laksefisker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Jeg hadde lovet min uerfarne fiskekompis at han ganske raskt kom til å kaste over 20 meter med denne stanga.

En time seinere fløy skyteklumpen i retning elvebredden på andre siden – og den stoppet aldri på 20 meter. «Og så veier stanga nesten ingenting», var kommentaren etterpå.

Han var ikke den eneste som har hatt den opplevelsen. I tillegg til at jeg selv har brukt stanga en hel laksesesong, har flere nybegynnere fått prøve den. Samtlige har latt seg begeistre, både over den lave vekta og kasteegenskapene.

Duger til det meste

Stanga har en såpass dyp, men samtidig rask aksjon, at den godtar mange nybegynnerfeil. Den har samtidig nok kraft til å løfte opp et synkesnøre.

For det aller tyngste skytset ville jeg nok ha gått for ei lengre og kraftigere stang, men i en normal sesong er det kun på enkelte dager eller på spesielle fiskeplasser at den ikke strekker til. Denne stanga duger til det meste av sesongen.

Den duger også til å lande laks. Den dype aksjonen gjør det mer håndterlig å lande en fisk fra elveforbygningen eller inne i krattskogen. Da er det en fordel at stanga bøyer seg nok til at man kommer tilstrekkelig nær laksen.

Godt kjøp

Stanga er rett og slett artig å kaste med. Aksjonen gjør at timingen ikke er så kritisk, men du får ut fluesnøret – nesten uansett. Når timingen er god, går snøret ut som et prosjektil, uansett om det er scandi, skagit eller andre kasteteknikker.

Test: Elevation 14 fot

Det er ikke alle toppmodellene som er like tilgivende. Mange som drar på ei ukes laksefiske kunne godt hatt ei Stoked som reservestang når en sliten rygg og slitne armer får kasteteknikken til å kollapse.

Dette ble veldig mye positivt, og det fortjener stanga. Er det en ting jeg skal pirke på, så er det lyden fra stangringene når man starter å fiske. Før snøret blir våt, lager de tynne ringene en skjærende lyd.

Stoked er hva Guideline kaller innstegsmodellen for deg som vil starte med fluefiske etter laks. Den er priset i det nedre sjiktet, og her får nybegynneren ei prima stang til en tredel av prisen du må betale for toppmodeller fra konkurrerende merker.

Stanga er utvilsomt et godt kjøp, både for nybegynneren og den som trenger ei ekstrastang.

Stoked DH #9/10 14- fot

Firedelt tohånds fluestang i karbon. Leveres med tube.

Vekt: 236 g.
Farge: Olivengrønn
Pris: Kr 3899,-

Leverandør: Guideline.no
Karakter: 6

Stanga Stoked er produsent Guidelines glitrende innstegsmodell for deg som vil starte med å fiske laks med flue.
Powered by Labrador CMS