Test av Ursuit Easy

Drømmedressen

Ursuit er alle trolling- og havfiskeres drøm ifølge vår tester, og får følgelig toppkarakter. Selv om prisen er stiv, er Ursuit Easy en av de beste livsforsikringene du kan ha.

Publisert

Ursuit Easy

PRODUKTFAKTA: Tørr overlevelsesdrakt (CE-godkjent) laget med 4-Tex pustende membran og designet spesielt for sportsfiske. Drakten er hel med pustende sokker, en stor lårlomme og to helt vanntette lommer over midjen. Vanntett neopren i hals og ermer med klaff holder vannet ute, og luften som blir igjen i drakta sørger for nok oppdrift til fiskere i alle størrelser.
Ekstra beskyttelse bak og på knær. Kragen er høy, fôret med fleece og har innfelt hette. Drakten leveres i egen bag, sammen med lue, neoprenhansker, dykkehette og lappesaker.
PRIS: kr 14 999,-
LEVERANDØR: Seeberg AS, tlf. 24 17 78 00, www.seeberg.no
KARAKTER: 6

Ursuit er alle trolling- og havfiskeres drøm. Men koster. Derfor har ikke dressene slått an annet enn i proffmiljøet. Det er synd, for det ligger litt i kortene at en CE-godkjent overlevelsesdrakt er et langt tryggere utgangspunkt enn en flyte- eller redningsvest. Mange drukningsulykker ville trolig vært unngått med en slik – uten at man føler at dressen er til nevneverdig hinder.

Den vanntette glidelåsen i front går fra skritt til hals og lukker igjen halspartiet. Grusbeskytterne over leggen gir rom for bruk av høye støvler, og låses med kraftig borrelås. Samme løsning brukes på ermene for bruk av hansker.

Easy kan brukes både som vadebukse (dress), til havfiske eller isfiske. Jeg har brukt en hel innerdress fra Ursuit, varianten Finn Fill Medium, som passer perfekt sammen med dressen på vår og vinterstid. Ellers kan den brukes med tynt superundertøy, slik kan man ha det behagelig hele året.

Som navnet hinter til, er dressen lekende lett å ta av og på. Det er også mulig å la den være åpen i halsen. Slik slipper man den klaustrofobiske følelsen av en trang dykkerdrakt rundt halsen.

Det er vanskelig å finne mangler på denne dressen, for her har Ursuit lagt lista høyt og gitt oss det som trengs. Man kan godt krangle på prisen, men den er der andre ligger. Dressen anses å være nummer én for fiskere og kvaliteten er upåklagelig. Husk at dressen bør brukes sammen med en automatisk «pølse» i tillegg. Da kan du være helt sikker på å ligge riktig med rumpa ned og beina opp, dersom uhellet skulle være ute.

Powered by Labrador CMS