Ei makrellstørje er det heftigste du kan ha på stang. Fisket foregår langt til havs, og krever langt kraftigere utstyr enn hva disse karene er utstyrt med. Denne størja veide «bare» rundt 60 kilo. Foto: Eric Kulin / Getty Images

Størjeskipper jeg?  

Makrellstørja, verdens sterkeste fisk, har vært borte fra norskekysten i årtier etter et kraftig overfiske. Nå er torpedoen tilbake, etter å ha vært strengt regulert i en årrekke.  
03. februar 2022

Makrellstørja, verdens sterkeste fisk, har vært borte fra norskekysten i årtier etter et kraftig overfiske på 1950-tallet og i 60-årene. Nå er torpedoen tilbake, etter å ha vært strengt regulert i en årrekke.  

NJFF var tidlig på banen for å få avsatt en kvote til fritidsfiske gjennom deltakelse i et merkeprosjekt. I 2021 ble 10 tonn avsatt til stangfiske etter størje.  

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå