Lykken er en instruktør

I elva svinger det fra lett frustrasjon til pur glede, alt etter som den tidligere snowboarderen, godt i gang med dagens leksjon i speykastets finesser, treffer med ankringen av fluesnøret – og timingen i framslengen.
14. mai 2021

PROSJEKT: Lære speykastet

INSTRUKTØR: Bjørn Hansen (70) Orkla JFF. Fisket i Orkla i hele sitt liv, de siste 30 årene kun med flue. Pensjonist, jobber som kjentmann og kasteinstruktør i laksesesongen.

ELEV: Monica Kvaale (44): Reklamefotograf. Drev mye med håndball, seinere snowboard og litt motocross på entusiastnivå i ungdommen. Vertinne på Aunemo Lodge i laksesesongen.

Et spørsmål om timing

Dedikasjon

Bra for hodet   

Kjenn din gjest

Vinnerkastet

Krever trening

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå