Oppdrettsselskap får varsel om dagbøter etter massedød

Over 600.000 fisk døde ved et oppdrettsanlegg i Stord i desember. Mattilsynet har varslet om dagbøter etter at de ikke fikk informasjon de etterlyste.
01. februar 2021

Massedøden i Erko Settefisks Sagvåg-anlegg 20. desember kan medføre et økonomisk tap i millionklassen for oppdrettsselskapet, skriver lokalavisa  Sunnhordland , som først omtalte saken. 

Nå har selskapet fått frist til 4. februar til å overlevere informasjonen Mattilsynet har etterspurt i saken. Etter fristen vil selskapet få løpende dagbøter på 5.000 kroner, med hjemmel i dyrefelderdsloven. 

– Vi ba om å få mer informasjon 21. desember 2020. 4. januar 2021 purret vi på dette. Først da fikk vi opplyst omfanget av saken over telefon, står det i et dokument Mattilsynet har oversendt selskapet. 

I dokumentet skriver tilsynet også at de anser det som enkelt å oppfylle kravet om tilleggsinformasjon, og at informasjonen burde være tilgjengelig.

Erko Settefisk har ikke ennå fått den nødvendige oversikten, fordi koronapandemien ikke har åpnet for å hente inn ønsket personell for å inspisere anlegget, forteller daglig leder Rune Sandvik til Sunnhordland.

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå