Oppdrettsselskap får varsel om dagbøter etter massedød

Over 600.000 fisk døde ved et oppdrettsanlegg i Stord i desember. Mattilsynet har varslet om dagbøter etter at de ikke fikk informasjon de etterlyste.
01. februar 2021

Massedøden i Erko Settefisks Sagvåg-anlegg 20. desember kan medføre et økonomisk tap i millionklassen for oppdrettsselskapet, skriver lokalavisa  Sunnhordland , som først omtalte saken. 

Nå har selskapet fått frist til 4. februar til å overlevere informasjonen Mattilsynet har etterspurt i saken. Etter fristen vil selskapet få løpende dagbøter på 5.000 kroner, med hjemmel i dyrefelderdsloven. 

– Vi ba om å få mer informasjon 21. desember 2020. 4. januar 2021 purret vi på dette. Først da fikk vi opplyst omfanget av saken over telefon, står det i et dokument Mattilsynet har oversendt selskapet. 

I dokumentet skriver tilsynet også at de anser det som enkelt å oppfylle kravet om tilleggsinformasjon, og at informasjonen burde være tilgjengelig.

Erko Settefisk har ikke ennå fått den nødvendige oversikten, fordi koronapandemien ikke har åpnet for å hente inn ønsket personell for å inspisere anlegget, forteller daglig leder Rune Sandvik til Sunnhordland.

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå