Mengden fisk tatt opp av utenlandske fisketurister har krympet betydelig i koronaåret 2020. Illustrasjonsfoto: picturedesigner/iStockphoto

Kraftig nedgang i fisketurisme hittil i år

Fritidsfiskere fanget 2,6 millioner fisk i Norge i fjor. Hittil i år er det rapportert inn fangst på 16.000 fisk.
16. juli 2020

Siden 2018 har turistfiskebedrifter måttet rapportere inn både turer og fangst til Fiskeridirektoratet. I 2019 ble det registrert 111.740 turer og fangst på i overkant av 2,4 millioner fisk. Til nå i 2020 er det rapportert om 706 turer og fangst på 16.000 fisk.

I saken, som først ble omtalt av  Kyst og Fjord, presiseres det at forsinket innrapportering fra turistfiskebedriftene kan gi misvisende tall. 

Daglig leder Bjørn Tore Zahl i Saltstraumen brygge, som driver med turistfiske, sier til  NRK at han ikke er overrasket over tallene. 

– Vi merker nedgangen godt. Vi har nesten 100 prosent nedgang på utenlandske turister, sier han.

Siste fra Fiske

Isfiske etter røye:

Gjør et varp i førjulsstria

Det er noe magisk med å ligge langflat på stålisen med nesa i et pilkehull. All konsentrasjon er rettet mot røyeblinken og agnet – og her en advarsel: Aktiviteten er sterkt vanedannende!
Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

På forsiden nå