Mengden fisk tatt opp av utenlandske fisketurister har krympet betydelig i koronaåret 2020. Illustrasjonsfoto: picturedesigner/iStockphoto

Kraftig nedgang i fisketurisme hittil i år

Fritidsfiskere fanget 2,6 millioner fisk i Norge i fjor. Hittil i år er det rapportert inn fangst på 16.000 fisk.
16. juli 2020

Siden 2018 har turistfiskebedrifter måttet rapportere inn både turer og fangst til Fiskeridirektoratet. I 2019 ble det registrert 111.740 turer og fangst på i overkant av 2,4 millioner fisk. Til nå i 2020 er det rapportert om 706 turer og fangst på 16.000 fisk.

I saken, som først ble omtalt av  Kyst og Fjord, presiseres det at forsinket innrapportering fra turistfiskebedriftene kan gi misvisende tall. 

Daglig leder Bjørn Tore Zahl i Saltstraumen brygge, som driver med turistfiske, sier til  NRK at han ikke er overrasket over tallene. 

– Vi merker nedgangen godt. Vi har nesten 100 prosent nedgang på utenlandske turister, sier han.

Siste fra Fiske

To fot under …

Laksefiskeren er en lykkejeger. Forskjellen på suksess og fiasko handler ofte om hvor flaks du har med vannføringen.
Fiskertips:

Slik får du fiskelykke i grisevær

Uvær får ofte skylden for dårlig fiske, og er et velkjent argument for å holde seg hjemme. Vit da at fisken biter i all slags vær, og av og til bedre enn på godværsdager. Det er bare å kle seg riktig og komme seg ut.

Jenny på Jørem

Laksegårdbruker Jenny Domås er blitt et eget varemerke Namdalen. Det er verre å bli profet i eget land, der alle mener mye om laks.

På forsiden nå