Geir Ove Henden mener det er den høye smoltdødeligheten i ferskvannsdelen av Vosso som er hovedproblemet. Foto: Atle Skjelde

Vosso – Jakt & Fiske retter

I Jakt & Fiske nr. 1-2/20, hadde vi en større dokumentar med tittelen: «Hvorfor dør laksesmolten i Vosso?»
19. februar 2020

I saken er blant annet daglig leder ved Voss klekkeri, Geir Ove Henden, intervjuet. I et forsøk på å klargjøre konteksten og problemstillingen for vossolaksen, ble to av Hendens sitater under redigering/tilrettelegging tillagt opplysninger som ikke var i henhold til Hendens faktiske syn på saken.

Konkret: Sitatene gir inntrykk av at Henden mener lakselus i fjorden utgjør en utfordring for utvandrende laksesmolt i Vosso. Han har i ettertid presisert overfor Jakt & Fiske at det ikke er belegg får å hevde dette, og at sitatene er tillagt en oppfatning han ikke deler.

Jakt & Fiske beklager dette. I vår nettutgave er sitatene justert i henhold til intervjuobjektets syn.

Ole Kirkemo, ansvarlig redaktør

Les Hvorfor dør laksesmolten i Vosso

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå