Namsen leverer!

En uke inn i årets laksesesong, kan vi konstatere at Namsen, kongen i Trøndelag, siden åpningen har landet 552 laks, hvor av 356 storlakser (over 7 kilo).
07. juni 2019

Namsen var også i form i fjor, som du kan lese om her: Namsen, Lakse-Norges sikreste kort.

Også Orkla har hatt fin start på sesongen, og bra med fisk spredt på store deler av elva.

– Det er tatt en god del laks i vektklasse 10 kilo pluss, og i god kondisjon.  Akkurat slik vi vil ha dem, sier Rune Krogdahl i Orkla fellesforvaltning til Jakt & Fiske.   

Også i Stjørdalselva er det god stemning etter at den første uka er tilbakelagt. Drøyt 100 lakser er landet, med en snittvekt på 8,8 kilo. Et vald som Hembre hadde 15 laks fordelt på ni stenger i løpet av de tre første dagene.

Gaula er også godt i gang med sesongen. 293 laks er registrert på laksebørsen. 265 av dem over sju kilo. Største laks tatt i Gaula veide 16,6 kg og ble tatt av Lukas Björk i Gaulfossen. Fisken ble tatt på flue og gjenutsatt. 

En upåklagelig åpning har det også vært i en del av vestlandselvene, blant annet Flekkeelva i Sunnfjord, hvor vannføringen var perfekt da elva åpnet 1. juni.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå